vrijdag 15 april 2005

Blèch-dag

Vandaag heb ik weer eens een blèch-dag. Deze dagen dienen zich geregeld aan en er gaan meestal wat drukkere dagen aan vooraf.
Ook nu klopt het patroon weer perfect. De afgelopen dagen ben ik aardig in touw geweest en nu schreeuwt mijn lijf dus om rust.

Op blèch-dagen kom ik tot niks. Ik sta pas laat op, ben evengoed hondsmoe, heb geen zin om me te douchen, geen zin om te sprayen (maar dat heb ik nooit), geen honger en ik heb het altijd koud. Ik hang wat achter de computer, lig als een pantoffeldiertje op de bank en Rover doet gezellig mee. Zo is hij dan ook wel weer.

En vaak gaat op zulke dagen net de bel, als ik nog in mijn pyjama rondhutter. Zo ook vandaag. Grr...
Ik neig dan meestal naar kluizenaarsgedrag en wens door niets of niemand gestoord te worden. En wat kan er bovendien zo belangrijk zijn om aan te bellen?
Toch besluit ik vandaag de deur toch maar open te doen. Mede doordat Rover onze aanwezigheid al ruimschoots heeft verraden door luid blaffend op de voordeur af te stormen. Shit! Maar gelukkig, het is de postbode met een pakketje dat niet door de brievenbus past. Mijn gisteren bestelde filterpads* zijn er al! Die had ik niet willen en mogen missen, want met wat ik nog in huis had, zou ik het weekend niet doorkomen.

Misschien moet ik dan nu toch echt maar eens onder de douche gaan...

Wordt vervolgd.

Het is inmiddels 14:46 uur en guess what? Ik heb gedoucht! En niet alleen dat. Na mijn douche ben ik met Rover het dorp in gelopen om naar het postkantoor te gaan. Kon hij meteen even poepen en plassen.
Soms moet ik mezelf gewoon even tot de orde roepen en nog somser helpt dat ook nog!

Het regent hier nou, dus ik ga het binnen lekker gezellig maken.
Ik zet een potje thee voor mezelf, doe mijn hangbroek aan en kruip met mijn boek op de bank. Ach stik! En ik doe ook gewoon onze nieuwe, leuke, gekleurde kaarsen aan.

"Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen!"

*Filterpads: Dit zijn speciale filters die in een filterhouder passen. De filterhouder wordt aangesloten op het mondstuk van mijn sprayapparaat. Op deze manier komt het vernevelde antibioticum niet in de lucht.

Geen opmerkingen: