maandag 11 april 2005

De fossielen...

Eens per maand mag ik me verheugen op een gezellige avond met de fossielen. En vanavond was het weer zover: bestuursvergadering.
Dit klinkt onaardiger dan ik het bedoel hoor. Feit is alleen dat mijn medebestuursleden nou eenmaal een stuk ouder zijn dan ik ben. Dit zorgt dan ook geregeld voor wat onenigheidjes over bepaalde opvattingen die wellicht te wijten zijn aan de gapende generatiekloof die ons scheidt.
Af en toe kom ik met jeukende ergernisuitslag thuis en verwens ik ze allemaal! Maar toch zijn het aardige mannen hoor, de fossielen...

De vergadering verliep voorspoedig. Er heerste een ontspannen sfeer en er was hier en daar zelfs plaats voor een grapje. Gemaakt door een vrouw wel te verstaan!
Sommige fossielen zien het vrouwmensch toch nog echt als een derderangs schepel. Eerst de man, dan het dier en daarna het wijfje. Dat ons IQ en het vermogen om leuk uit de hoek te komen daarmee ver beneden dat van hen ligt moge duidelijk zijn. Maar vanavond werd er schalks gegrinnikt om een anekdote uit een vrouwenmond. Het andere wijfje en ik werden er op slag baldadig door! En ja, toen ging het mis...
Het ging over feestjes en bier en daarover gemaakte afspraken. Meestal zijn de fossielen erg principieel, maar waar het gaat om zulke primaire zaken worden alle afgesproken zaken over boord gegooid en geldt de wet van de jungle: Bier Voor Alles!

Met koorts van de opwinding en krabbend van de jeuk verliet ik het pand...
Het was nog lang onrustig in me.

Geen opmerkingen: