zaterdag 23 april 2005

Hooglandse Spelletjes

Iemand ooit ge-High Land Game-d? Ik ook niet, tot vandaag.

Sjoerd werkt bij een bedrijf waar naast hard werken ook ontspanning hoog in het vaandel staat, 'omdat er meer is dan werken alleen'.
Vanmiddag werden we verwacht in de Biesbosch alwaar we ons in het gezelschap van een hoop collega's plus partners de hele middag moe mochten maken met Schotse spellen spelen.
We bezigden ons voornamelijk met een diversiteit aan dingen optillen en weggooien.
Zo slingerden we onder andere hamers in de rondte, werden gewichten aan een ketting meters omhoog gegooid en moesten we met een zware ton al rollend een parcours afleggen.
Waar we in het begin bijna allemaal nog wat tam en verlegen waren - de meeste clanleden kenden elkaar immers nog niet - wakkerde het enthousiasme gedurende de middag steeds verder aan en stonden we elkaar tegen het eind van de dag luidkeels aan te moedigen en te prijzen. Echte teambuilding dus!

Onze twaalf koppen tellende en met totale willekeur samengestelde clan (de McGregor Clan) bestond uit zeven heren (allemaal in Schotse kilt gehuld overigens!) en vijf dames die allen vrij gemiddeld presteerden. We hadden sterren en stumpers.
Zo lukte het Sjoerd als enige van onze clan om bij een Schotse variant op het aloude hoefijzer werpen het maximaal aantal punten te behalen, maar faalde hij ook als enige op het onderdeel speerwerpen voor reuzen.
Mijn persoonlijke topprestatie leverde ik met het optillen van een stenen bal van 40 kg die ik ergens anders naar toe moest sjouwen en op een hoge tafel moest neerleggen. Na lang proberen en onder begeleiding van een luide kreet slaagde mijn poging vlak voor het einde van de speeltijd. De aanhouder wint!
Uiteindelijk bleek 's avonds bij de prijsuitreiking dat onze clan derde was geworden! Van de twaalf clans! Daar moest op gedronken worden, hi ha ho.

Moe maar voldaan en onze buikjes rond van alle lekkernijen die we kregen aangeboden, zakten we rond een uur acht weer af naar down south.

Omdat ik nog nooit een prijs heb gewonnen die met een sportieve prestatie te behalen was, hoop ik dat we de wisselbeker snel krijgen! ;-)

Geen opmerkingen: