zaterdag 30 april 2005

Koninginnedag

De tijd van ballonnen oplaten, stoepkrijtwedstrijden, je fiets versieren en meedoen in de dorpsoptocht of verliezen met kneuterige Oranjespelen is voorbij. Omdat wij verre van koningshuisgezind zijn prijkt aan ons huis dan ook geen driekleur met wimpel. En aangezien we in een klein dorp wonen bestaat de mogelijkheid om de overbodige huisraad te slijten op een kleedje voor onze deur al helemaal niet. Lang leven de republiek en marktplaats! ;-)

Wat we wel gedaan hebben? Proberen uit te slapen. Maar we werden al vrij vroeg gewekt door de schutterij (of was het de harmonie? of de fanfare?), die vast iets koninginnendagachtigs van een muzikale omlijsting moest voorzien.
Verder heeft Sjoerd de auto eens een stevige sop- en zuigbeurt gegeven en heb ik het gras gemaaid. Burgerlijker kan dus welhaast niet... En het was heerlijk!

's Avonds hebben we die burgerlijkheid ruimschoots gecompenseerd met het bijwonen van een optreden van Racoon.
Samen met D. genoten we van een enorm gaaf concert! Bart, de zanger, heeft een prachtige stem die niet alleen op cd maar ook live erg goed tot zijn recht komt. Zijn drie bandmaatjes zorgden voor een strakke begeleiding en met z'n vieren spetterden ze de positieve energie regelrecht de zaal in.

Geen opmerkingen: