dinsdag 3 mei 2005

De oproep, deel II

Precies één week geleden schreef ik over de oproep van het UWV voor de herbeoordeling van mijn Wajonguitkering, mijn - al zeg ik het zelf - moedige besluit om weer te gaan trainen bij de fysiotherapeut en hoe verdrietig het geheel me allemaal maakte.
Vandaag kan ik melden, met opgeheven hoofd en een stralende lach!, dat de verschillende balletjes behoorlijk aan het rollen zijn geslagen. En dat ik er het volste vertrouwen in heb dat het allemaal wel goed komt!

Zo lag er vandaag wederom een oproep van het UWV in de brievenbus. Omdat ik wist dat hij eraan zat te komen was ik toch een stuk minder onder de indruk dan bij het eerste exemplaar. Maar ja, alles wat je van tevoren weet is in ieder geval niet meer eng omdat het onbekend is.
De afgelopen week heb ik goed na kunnen denken over hoe ik mijn verhaal wil gaan vertellen en welke strategie ik het beste kan volgen. Sjoerd heeft aangegeven die dag vrij te nemen zodat hij met mij mee kan naar de verzekeringsarts. Dat is al een hele geruststellende gedachte. Ook pap en/ of mam hadden graag met me meegewild als Sjoerd geen vrij kon krijgen, dus alleen had ik sowieso niet hoeven gaan.
Het ellenlange formulier met al die achterlijke vragen gaan we een dezer dagen met ons vieren invullen en dankzij mijn - al zeg ik het wederom zelf - voortreffelijke manier van archiveren hoeven we de resultaten van vier jaar geleden er maar naast te leggen en te vergelijken met hoe de zaken er nu voor staan.
Die eerste oproep zie ik dus gewoon maar als een opwarmertje zodat ik op 18 mei a.s. goed beslagen ten ijs kom bij de verzekeringsarts. :-)

Ook ben ik vandaag op intake geweest bij de fysiotherapie. Ik had me er een hele hoop van voorgesteld (vragenlijsten invullen, lichamelijke testjes ondergaan en de gevreesde conditietest op de hometrainer) en was dan ook ietwat teleurgesteld (of toch gewoon opgelucht?) dat het geheel zich vandaag slechts beperkte tot een leuk babbeltje en wat freestylen op het roeiapparaat en de hometrainer.
We hebben afgesproken dat ik iedere dinsdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur onder begeleiding van een fysiotherapeut aan mijn conditie ga werken middels cardio fitness en spierversterking met behulp van computergestuurde pneumatische (met luchtdruk) apparatuur. Die andere dag - want ik moet minimaal twee keer per week aan de slag - zal waarschijnlijk de vrijdag worden, echter zonder begeleiding...
De vragenlijst kan ik thuis invullen en komende dinsdag zal eerst mijn conditie worden getest en gemeten, waarna ik vervolgens daadwerkelijk aan de slag zal kunnen gaan.
En geloof het of niet, maar wat stoeien op dat roeiapparaat lijkt me echt leuk!

Je moet gewoon roeien met de riemen die je hebt! :-)

1 opmerking:

Inge W. zei

He lieverd! Laat ik s een comment doen...
Roeien vond ik ook altijd t leukst!! Knap hoor, dat je gaat, nu ikke nog....
Kus!!