vrijdag 20 mei 2005

Ein Deutscher Hochzeit!

Het is voor onze vrienden en familie blijkbaar een goed jaar om te trouwen, 2005. Na een van mijn neven in maart was het vandaag de beurt aan een goede vriend van Sjoerd. En dan staan er in juni en het najaar nóg 2 bruiloften op het programma...

Voor die van vandaag mochten we zelfs helemaal afreizen naar Duitsland! A. is na zijn studie in Duitsland gaan wonen en werken en heeft logischerwijs aldaar een Beierse schone aan de haak geslagen.

Het was een leuke dag! Toen we uit Nederland wegreden (erg vroeg en ik dus ook erg chagerijnig...) regende het nog als een mand. Maar toen ik na 2 uur rijden mijn ogen opende scheen buiten de zon en leek mijn humeur ook wat minder buiig te worden.
Wonder boven wonder vonden we ons hotel én de trouwlocatie in 1 keer en zonder navigator (want die werkt vooralsnog alleen in de Benelux). De zon scheen inmiddels op volle kracht en het was ronduit heet in onze zwarte pakken. De trouwplechtigheid stelde helaas geen ene moer voor. A. en J. trouwden alleen voor de wet. In Duitsland moet je "Kirchensteuer" (kerkbelasting) betalen, maandelijks zo'n €100,-. Een soort lidmaatschapgeld dus. Zich uit laten schrijven bij de katholieke kerk was 1 van de eerste dingen die A. heeft laten doen toen hij een Duits paspoort kreeg! De ambtenaar van de burgelijke stand deed helaas niet meer dan het wel 3 keer opdreunen van alle adresgegevens en het oplezen van de trouwakte (erg zacht en in het Duits dus niet te volgen voor een Nederlandse met TOBI-oren). Een Nederlands meisje dat naast me zat fluisterde me op cynische toon toe of ze hier die 6 uur voor in de auto had gezeten?! :-)
Gelukkig bleek dat niet het geval, want na die karige plechtigheid barstte het feest los, en hoe! Eerst in de tuin met champagne en later in een "schon zaoltje" met smaakvol voedsel, koele wijn en overvloedig veel coctails. In tegenstelling tot in Nederland, waar om 00.00 uur de de stekker eruit wordt getrokken, kon men er in Duitsland geen einde aan gebreid krijgen. Het schijnt dat de laatste feestgangers om 3.30 uur in hun bedjes rolden. Wij lagen er toen al een uur in...

TOBI-oren: Als gevolg van veelvuldig gebruik van tobramycine en TOBI (antibiotica) kan er gehoorbeschadiging optreden. TOBI-oren is een door CF'ers ingevoerde term om met onze doofheid te spotten. Al roept mijn vader soms ook al dat hij TOBI-oren heeft. Maar ik denk dat het bij jou toch gewoon de ouderdom is, hoor pap!

Geen opmerkingen: