donderdag 26 mei 2005

Hubo

Al eerder schreef ik dat ik graag veel zelf doe. Omdat ik gewoon graag dingen zelf doe en omdat ik meen dat niemand anders dat zo goed kan als ikzelf.
Dit opmerkelijke trekje leverde me al vrij vroeg de bijnaam 'Hubo' op.

Meestal doen Sjoerd en ik op donderdagavond samen de boodschappen. Dan slaan we groot in, voor de hele week. Sjoerd duwt dan altijd de kar, ik laad alles erin, ik reken af bij de kassa en na het betalen tilt Sjoerd alles uit de kar in de auto. Gewoon een duidelijke, heldere rolverdeling.
Alleen willen wij bij de lopende band voor de kassa nog wel eens kibbelen. Ik wil graag dat alle boodschappen op een voor mij logische wijze worden uitgestald. Doordat alles dan nog even door mijn handen glijdt kom ik er soms achter dat we iets zijn vergeten en vergeten we het door mijn vrij briljante systeem toch niet. Heel handig hoor! Bovendien staan de flessen dan gerangschikt bij de grote pakken en kunnen die zo hup in de krat. Heel handig hoor!
Maar Sjoerd is meer van het blind op de band gooien en nog blinder weer alles in de tassen proppen. Met de chips en het brood onderin de tas en daar bovenop alle andere zwaardere dingen. Helemaal niet handig dus!

Vanavond stonden we ons wekelijkse kleine discussieact weer op te voeren toen we ineens commentaar kregen uit het publiek! Een lotgenote, want dat was ze!, die in de rij naast ons stond, vond ons schouwspel zo herkenbaar. Als 'die van haar' wel eens meeging hadden zij altijd dezelfde strijd. Zij vond het onvoorstelbaar dat hij altijd begon met uitladen van het vlees... Ze besloot haar betoog dat hij eigenlijk alleen goed was voor het betere til- en sjouwwerk!

Kennelijk zijn er meer mensen die de bijnaam 'Hubo' verdienen?!

Geen opmerkingen: