zondag 8 mei 2005

Moederdag

Ook al is het dan een door de middenstand bedacht fenomeen met als enige doel de beurzen van diezelfde bedenkers te spekken, het zit inmiddels zo ingebakken in ons systeem dat het me ook niet leuk lijkt voor de vrouw in kwestie om dit jaar maar gewoon te doen alsof er niks aan de hand is.

Ik bedoel, vroeger op de basisschool waren we weken vantevoren al in de weer met zelfgekleide asbakjes (kan anno nu ook echt niet meer trouwens!), handgevlochten papieren kleedjes om het asbakje van het vorige jaar op te zetten en in elkaar geknutselde fotolijstjes mét foto voor naast het asbakje-op-het-kleedje van vorig jaar en het jaar daarvoor. Om over de uit het hoofd geleerde versjes nog maar te zwijgen!

Aan versjes en knutselwerkjes doe ik natuurlijk allang niet meer, maar wel heeft mijn moeder vandaag een mooie bos bloemen en drie hele dikke zoenen gekregen. Want ja, ze is en blijft natuurlijk wel gewoon de allerliefste moeder van de hele wereld!

Vroeger maakte ik, met assistentie van mijn vader, ook meestal een ontbijtje op bed voor haar. Probleem was alleen dat mijn vader nogal veel moederdagen heeft moeten missen, omdat hij moest werken. Op een van die moederdagen ging ik 's morgens gezellig naast mijn moeder in bed liggen en zei: "Zo, gezellig moederdag. Lekker ontbijtje op bed vandaag?!" Waarna mijn moeder eruit kon om ontbijt op bed voor ons te maken!

Toch weerhield de afwezigheid van mijn vader mij er niet van het ook eens alleen te proberen. Zo moeilijk kon het toch niet zijn allemaal? Ja, ik kon dat best zelf!
Dus verraste ik mijn moeder eens met twee overheerlijke boterhammen met kaas en suiker. Ik zag haar zelf ook altijd van die rare combinaties maken; pindakaas met hagelslag, pindakaas met suiker, kaas met jam. Kaas met suiker leek me een welkome afwisseling. Dat moederliefde écht ver gaat, blijkt wel uit het feit dat ze die twee boterhammen nog heeft opgegeten ook!

Geen opmerkingen: