donderdag 19 mei 2005

Notarisbezoek

The Day After voel ik me al een stuk beter dan alle afgelopen weken bij elkaar! Mijn gevoel is nog steeds overwegend goed, blij en opgelucht en ik zie een voor mij positief uitpakkend besluit dan ook met steeds meer vertrouwen tegemoet. En tot ik wat hoor van die eeuwige arbeidsdeskundige ga ik er ook geen energie meer aan verkwisten, geen gedachten meer aan spenderen, niet meer over piekeren, geen traan meer om laten en ook geen woord meer aan vuilmaken. Klaar d'r mee!

Door alle consternatie zou ik bijna vergeten te vermelden dat we gisteren ook nog naar de notaris zijn geweest. Toegegeven, achteraf bleek het allemaal wat ongelukkig gepland; twee van die hersenkrakers op een dag. Maar ja, tijdstechnisch kon het even niet anders.

Nu we al bijna twee jaar 'vriejen' en anderhalf jaar samenwonen wordt het de hoogste tijd om eens wat dingen te regelen en vast te laten leggen op papier.
We hebben al vaker eens wat rondgesurft op internet om informatie te vergaren over zaken als een samenlevingscontract en het geregistreerde partnerschap. Maar verder dan de conclusie dat het heel belangrijk is om iets geregeld te hebben en dat dat belachelijk veel geld kost kwamen we niet. En eigenlijk wisten we dat zelf ook al wel. Dus ja, toch maar eens een afspraak met de notaris gemaakt. Kon zij ons eens precies uit de doeken doen wat op onze situatie het beste aansluit.

Omdat trouwen voorlopig a no go area is, blijven er twee opties over.
Een samenlevingscontract met twee testamenten of een geregistreerd partnerschap met of zonder huwelijkse voorwaarden.
En da kost allebei hil duur... :-S
Met drie handige boekjes op zak om alles nog eens na te lezen en het advies om er nog maar eens over na te denken en samen over te praten verlieten we beduusd het statige pand.

En dan weet je ook ineens weer waarom notarissen altijd in van die statige panden zitten...

Geen opmerkingen: