zaterdag 14 mei 2005

Pinkpop, dag 1

Pre
Wij behoren tot die 15 mensen die dit jaar wél een Pinkpopkaartje hebben gekocht. Voor Sjoerd wordt het zijn tiende keer, voor mij de derde.
Vandaag, morgen en overmorgen bevinden wij ons in Landgraaf. Om ons onder te dompelen in muziek, gezelligheid, festivaleten, rare mensen, wietlucht en wellicht een hoop modder. Wel verkiezen we 's avonds de huiselijke luxe boven het gecrepeer in een tent. Toen we 16 waren en nog thuis woonden, was kamperen op Pinkpop het summum van vrijheid. Nu weten we wel beter. Niks schijt immers zo lekker als je eigen w.c. Iets wat na festivaleten zeker geen overbodige luxe is!

Niet vergeten:
* Kaartjes!
* Zonnebril
* Telefoon
* Digitale camera
* Flesje water
* Medicijnen
* Nutri's
* Handen-wassen-zonder-water flesje
* Papieren zakdoekjes

Post
"Pin lijden" is wel de beste omschrijving die ik aan vandaag kan geven. God, wat was het koud! Ik had natuurlijk ook weer veel te weinig (maar wel fashionably hoogwaardige!) kleren aan gedaan voor de voorspelde en geldende weersomstandigheden.
Na een heet soupie en het optreden van Rowwen Heze (die er als vierde band pas in slaagde om de hele menigte op te zwepen!) waren mijn handen wel ontdooid. 't Was dus niet alleen een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag dat heel Holland Limburgs lult, maar ook dat ik mijn temperatuurhuishouding weer enigszins op orde had! ;-)

Gesignaleerd:
- Man met opplaksnor (waarom?)
- Té veel roze hoedjes
- Retroliefde bij overjarige stellen
- Rijen oranje w.c.-huisjes van Boels (ze verhuren inderdaad echt bijna alles). Meestal zónder toiletpapier, maar mét spetters op de bril, modder op de grond en een hoop inhoud in de diepe kuil (brrr...)
- Mensen die er op zaterdag al uitzien alsof ze hun haar sinds Pinkpop 2004 niet meer hebben gewassen. Ik wil niet weten hoe dat eruit ziet op maandag. Laat staan hoe het ruikt! Sjoerd omschreef de geur van een man met enorm lange dreads als die van een oud bankstel.
- Gele Free Record Shop regencapejes. Handig joh! Niet alleen tegen de regen, ze houden ook de snijdende wind tegen.
- De onvermijdelijke frisbee-ers. Sportieve jongens (veelal boeren), gehuld in zwarte kisten, spijkerbroeken met modderranden en zweetlucht, die menen dat ze op sportkamp zijn en hun frisbee eerst rakelings langs je hoofd scheren om vervolgens als olifanten door een porceleinkast de menigte in te rennen om die achterlijke frisbee te halen. Zo vermoeiend...
- Giel Beelen!
- Japanse meisjes, "We love music" in Engels-met-Japans-accent scanderend. Ze waren van het Heinejuku-promotieteam.

Toevoegen aan niet vergeten-lijstje:
* Gewone bril
* Winterjas
* Rolstoel

En nu ga ik heel lang, heel heet douchen...

1 opmerking:

Irèneke's wereld zei

Ik heb er zin an! Dikke kus Sjoerd