zondag 1 mei 2005

Sunday, sunny Sunday!

Yes, eindelijk weer eens een warme dag! Hier heb ik me dus al dagen, wat zeg ik, maanden op verheugd...

's Morgens ben ik lekker in de tuin bezig geweest om hier en daar wat planten eruit te halen die pap en mam graag willen hebben. De ontstane gaten worden opgevuld met planten die wij van hun krijgen. Ouderwetse ruilhandel dus.
Ook beging ik nog een strafbaar feit. Ik heb de flora en faunawet overtreden, met onze lokale fauna in het bijzonder. Althans, ik denk dat het fauna is...

Al sinds Sjoerd hier woont hangt er in de achtertuin zo'n leuk houten vogelhuisje. En prompt, vorig voorjaar vestigde een koolmeeskoppeltje zich in ons houten vogelverblijf, om aldaar hun gezinnetje te stichten. Ik heb nooit geweten dat het zo leuk is om daar naar te kijken! Vol ijver vlogen toekomstig pa en ma koolmees beurtelings af en aan met takjes om hun nestje te bouwen. Toen het grut eenmaal geboren was werden de takjes verruild voor wormpjes, vliegjes en ander eetbaar babyvogelspul. De baby's groeiden als kool(meesjes!) en de vlieglessen die ze kregen volgden we op de voet. De dag dat ze niet meer terugkeerden naar het ouderlijk nest voelde voor ons alsof onze eigen kinderen uit waren gevlogen! ;-)

Om ervan vergewist te zijn dat we dit voorjaar weer zo'n leuk schouwspel in de tuin krijgen, leek het me handig om het oude nestje te verwijderen en het vogelhuisje een beetje schoon te maken. Ik heb geen flauw benul of dat wel nodig is en of men er in de natuur ook zo over denkt. Maar ik ging uit van het idee dat je als mens ook niet zomaar ongevraagd in het huis van een ander gaat wonen.
Dus na het geklooi aan de planten dacht ik het vogelhuisje eens onder handen te nemen. Het deksel zat echter wat stroef vast en ik moest nogal wat kracht gebruiken om het ding los te halen. Maar door mijn geduw en getrek ontstond er in het kastje plotseling een soort gesis! Alsof de gaskraan open werd gedraaid. Heel raar.
Gelukkig kwam er niks uitgevlogen of -gekropen en werd ik niet aangevallen door een zwerm killerbees. Snel heb ik toen provisorisch maar weer het deksel op het kastje gedaan en ben ik naar binnen gevlucht. Held die ik er ben!
De hamvraag blijft nu of en wat voor schouwspel we over een paar weken kunnen verwachten...

De middag schreeuwde om een verkoelende tourrit met onze gisteren gepoetste cabrio. Alzo geschiedde!
We besloten ons heerlijke weekend bij mijn ouders met de eerste barbecue van dit jaar. We proostten op een heerlijke zomer met nog veel meer barbecues, rosétjes en gezelligheid en bestempelden deze dag als een exemplaar met een gouden randje.

Geen opmerkingen: