zondag 29 mei 2005

Transplant hooligans

Twee maanden na zijn transplantatie en twee dagen na zijn televisieoptreden in Jong zagen we hem vandaag weer in levende lijve, en hoe! Onze blonde viking Gutter. Getransplanteerd en wel.

@ri, Baske, Gutter en ik hebben alle vier CF en zouden elkaar in het dagelijks leven vast niet zijn tegengekomen, laat staan met ons vieren bevriend zijn geraakt, als we niet dezelfde genetische fout hadden gehad. Het zijn dus toch de kleine dingen die het doen...
De drie mannen zijn inmiddels allemaal voorzien van een prachtig setje nieuwe longen en gaan als de brandweer. Waar ik vroeger nog degene was met de beste longen en het minste slijm, zijn de rollen na alle transplantaties ineens 180° omgedraaid en ben ik nu de hardste hoester en degene met de slechtste longen! Dat is af en toe toch een beetje raar hoor. Maar wel fijn raar, voor hun dan!

Eigenlijk hadden we vanmiddag afgesproken met ons cluppie van vier (plus de twee partners!), maar helaas moesten @ri en zijn meisje verstek laten gaan.
Toen Sjoerd en ik om kwart over drie bij Baske arriveerden stond Gutter pas net onder de douche. Bleek dat ze de hele nacht samen op stap waren geweest! Er was meimarkt in Tilburg en dat was blijkbaar aanleiding genoeg om eens flink de bloemetjes buiten te zetten. Even lekker hooligan-en! Op zo'n moment ben ik zó ontzettend blij dat ze eindelijk weer in staat zijn om zulke dingen te doen...

Met ons vieren zijn we diezelfde meimarkt nog maar eens overgelopen. Een ordinaire rommelmarkt was het, die al de hele nacht duurde, met aangeboden troep die je niet eens gratis wil hebben! Rover was ook mee en die liep helemaal uit zijn plaat te gaan over straat. Overal lagen etensresten; halflege frietbakjes met mayonaise, afgekloven botjes, bijna vergane shoarmabroodjes en sigarettenpeuken. Om de vijf meter konden we dus stoppen om weer iets - al dan niet eetbaars - uit zijn bekkie te pulken. Gatver!

3 opmerkingen:

Ard zei

Naar Tilburg komen en dan niet je favoriete neef's stulpje bekijken?

Anoniem zei

Lachen zeg: Viking Gutter

Anoniem zei

Lachen, transplant hooligans. Sowieso vind ik je titeltjes erg sterk!
Jammer dat de oudste hooligan @ri er niet bij was, maar volgende keer zijn we er hoor!