dinsdag 31 mei 2005

Uitstelgedrag voor gevorderden!

De vaatwasser lonkte vanmorgen harder dan andere ochtenden. Normaal gesproken heb ik nooit zo'n haast om dat ding leeg te maken. Meestal haal ik er pas iets uit als ik nodig heb wat erin zit. Maar ja, tis weer dinsdagochtend, tis weer sportochtend. En dan is de vaatwasser uitruimen ineens een partij leuk! Woeha.

Maar ik ben gegaan vanmorgen! Na twee weken totale afwezigheid (Hoelang kun je iets uitstellen?), in mijn ogen echter geheel legitiem (Ik was écht niet fit, na Pinkpop en partyweekend...), vervoegde ik mij vanmorgen weer bij mijn zweetgenoten.
En warempel, het viel nog mee ook.
Het lukte me om 3000 meter te roeien en al die afschuwelijke fitnessaparaten te beroeren. Binnen een uur. Zou er misschien een causaal verbandje bestaan tussen dit afraffelpatroon en het feit dat ik nu moe ben, hoofpijn en buikpijn heb? Whatever.
Het zit er weer op en om ervoor te zorgen dat dit gedoe me niet al heel vroeg tegen gaat staan, heb ik met mezelf afgesproken dat ik voorlopig maar één keer in de week hoef te gaan. Noem het belonen, noem het zelfmanipulatie. Alles is geoorloofd in de strijd tegen mezelf en mijn sporthaat.

Het is niet alleen het sporten zélf waar ik zo'n hardgrondige hekel aan heb. Als ik me maar hard genoeg inbeeld dat het echt gezond is wat ik moet doen, ondanks dat ik me erna alles behalve gezond voel, kan ik daar ook nog wel mee leven.
Maar waar ik me ronduit aan irriteer is dat mijn hele dag er niet normaal uitziet als ik moet sporten. Mijn strakke dagschema wordt dan compleet in de war geschopt en daar kan ik - controlfreak bij uitstek - totaal niet tegen.
Elke morgen begint met opstaan, de computer aanzetten, Rover binnen laten, ochtendplasje plegen, insuline spuiten, sprayen, ontbijten, spraycupjes schoonmaken en douchen. Niet bijster spannend, wel lekker helder.
Als ik moet gaan sporten ga ik natuurlijk niet douchen. Want ik zou er eerder voor op moeten staan (echt niet!) en bij thuiskomst zou ik dan weer moeten douchen. Maar ongedoucht de deur uitgaan vind ik eigenlijk het summum van goor!

Het is nu bijna halfdrie.
Kan iemand mij in godsnaam vertellen waarom ik - miss hygiëne - hier dan nog steeds ongedoucht, bezweet en ronduit stinkend vies zit te zijn?
Eeuwig alles uitstellende viespeuk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Mijn complimenten voor het tijdig posten van dit bericht.

De foto's van Pinkpop staan trouwens op cd-rom.