maandag 30 mei 2005

Uitstelgedrag...

'We' zitten nu in de tweede examenweek. Nog elk jaar ervaar ik de twee weken durende examenperiode als een bijzondere tijd. Ook al ligt hij inmiddels alweer zes jaren achter me. Ik zie mezelf nog zitten in die zweterige gymzaal, hopend op een wonder. En elk jaar rond deze tijd dank ik god weer op mijn blote knietjes dat ik die hel achter me heb kunnen laten en nog met een HAVO-diploma op zak ook. Oké, het kostte wat meer tijd dan dat er voor stond, maar dan héb je ook wat.

Mijn middelbare schooltijd werd gekenmerkt door een fenomeen dat nog steeds een vrij bepalend onderdeel in mijn leven is: uitstelgedrag. Vroeger uitte dat zich in het eindeloos uitstellen van huiswerk maken en proefwerken leren, waardoor ik steevast onvoorbereid een proefwerk inging en dat de avond ervoor in een totale vlaag van verstandsverbijstering probeerde op te lossen door met het betreffende studieboek onder mijn kussen te slapen...

Tegenwoordig betrap ik mezelf erop dat ik nog steeds alles uitstel wat niet per se direct hoeft te gebeuren.
Het begint al met mijn ochtendplasje. Geen zin om te doen. Eerst Rover binnen laten en uitgebreid knuffelen. Ook het spuiten van de eerste insulineronde schiet er regelmatig bij in. Af en toe omdat ik er gewoon geen zin in heb, maar soms ook doordat ik het domweg vergeet! Te druk met andere dingen.
Ja, en sprayen natuurlijk. Al moet ik toch constateren dat dat tegenwoordig erg goed gaat! *knock on wood*

Maar waar ik de laatste tijd steeds vaker tegenaan lijk te lopen is het consequent dagelijks bijhouden van dit weblog. Af en toe schiet me ineens een onderwerp te binnen waar ik dan ook probleemloos a là minuut een verhaaltje over neertik (zoals nu). Maar het komt ook regelmatig voor dat ik peinzend naar mijn toetsenbord zit te staren en me afvraag wat nu weer interessant zou kunnen zijn om over te schrijven. En wat krijg je dan? Juist, uitstelgedrag! Het is dan ook allang geen geheim meer dat ik niet dagelijks een logje volschrijf en hartstikke fraudeer met tijdstippen en data waarop mijn logs geschreven zijn.

Gelukkig is het mijn kleine schare vaste lezers - van wie ik weet dat ze 's ochtends vroeg voordat ze naar hun werk toe gaan eerst nog even checken of ik (en alle andere webloggers die ze volgen!) al geupdate heb - die mij telkens weer herinnert aan mijn dagelijkse digitale plicht :-P

1 opmerking:

sandy zei

hallo irene,

Als je denkt dat je de enige bent met uitstelgedrag, heb je het mis...haha. Ik herken mijzelf in wat je schrijft.

Enne ik lees je blog regelmatig hoor, enne ik ken het, wat zal ik nu weer schrijven...?

Groetjes sandy