vrijdag 10 juni 2005

Ducktrail

Zoals ik op 23 april al schreef werkt Sjoerd bij een bedrijf dat sociale dingetjes hoog in het vaandel heeft staan. Bijna elke maand wordt er wel iets georganiseerd.
Vandaag werden de partners van de medewerkers in het zonnetje gezet. Waar zie je dat tegenwoordig nog?

Om 10.00 uur werd ik verwacht in Valkenswaard. Maar - hoe kon het ook anders? - natuurlijk kon ik de weg weer niet rechtstreeks vinden. Al mijn goede voorbereidingen ten spijt arriveerde ik een half uur te laat en als laatste op het verzamelpunt. Tijd voor een verfrissend glaasje drinken en een opluchtend plasje had ik toen niet meer. Er stond een trits Solexen op ons te wachten!
Na een korte uitleg over het 'hoe & wat van de Solex' kregen we allemaal zo'n antieke elektrische fiets overhandigd en was het aan ons om ze aan de praat te krijgen. Dat viel nog niet mee...
Volgens mij heb ik het hele fietspad van Valkenswaard naar Achel en terug afgehold, maar pruttelen wilde mijn fietsie niet. Gelukkig lag dat niet geheel aan mijn technische onkunde en bleek mijn motortje gewoon te haperen. Door mijn vrouwelijke charmes in de strijd te werpen heb ik uiteindelijk de Solex van de recruiter weten te ontfutselen. Die liep als een zonnetje!
Dat gaat toch nog behoorlijk snel hoor, zo'n Solexje. In het begin vond ik het maar eng en sloot ik de rij met klotsende oksels en kleffe handjes, maar gedurende de schitterende tocht door het natuurgebied De Kempen kreeg ik steeds meer vertouwen in mijn eigen stuurmanskunst.

Na de lunch werden er 8 teams gevormd die allemaal een 2CV kregen toebedeeld. Wij kregen een roomwitte eend, genaamd 'tismedereendje'. Gevieren tuften we door de Acht Zaligheden, zochten we de weg middels het lezen van kaarten en foto's herkennen, vulden we moeiteloos de antwoorden in op het daarvoor bestemde formulier en overleefden we met bijzonder strakke tijden 2 behendigheidstestjes (blind fileparkeren en slalommen). We waren gewoon een gezellig topteam! Tijdens de prijsuitreiking werden onze gedrevenheid, enthousiasme en eendenkunde beloond, bekroond en gelauwerd met de eeste prijs: een 2CV op schaal. En de eeuwige roem natuurlijk!

Geen opmerkingen: