zaterdag 4 juni 2005

Handelsgeest

Ruim een jaar geleden verkocht ik mijn eerste dingetje via marktplaats. In mijn klerenkast vond ik een Oililysjaaltje waarvan ik vergeten was dat ik het had; amper gedragen en dus in prima staat. Tien euro ving ik er voor!
Sindsdien is het marktplaatsballetje gaan rollen en inmiddels heb ik al behoorlijk wat spullen via dit medium weten te slijten!
Kleren, boeken, een fietsenrek, damwandprofielen, draaistutten, een bankstel en zelfs een hondenren. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er heeft zich een koper voor gemeld.

Sjoerd lijkt inmiddels ook behoorlijk besmet met het handelsvirus. Oude cd-singletjes en bandshirts blijken voor de ware liefhebber en verzamelaar behoorlijk gewilde objecten te zijn. Het pronkstuk van Sjoerd's collectie is echter een DVD van Within Temptation die hij in 2002 voor €2,50 euro eens bij de Makro kocht en die nu voor €17,50 van eigenaar is verwisseld!

Dat het nu de spuigaten toch wel een beetje begint uit te lopen merk ik aan mijn oren. Ik meen de hele tijd, op ieder willekeurig moment en elke ondenkbare plek, het tingeltje van Outlook te horen dat aangeeft dat er nieuwe e-mail - dus biedingen! - binnen is. Maar dat zit gewoon in mijn hoofd!
De ware handelsgeest heeft zich genesteld in de diepste krochten van mijn brein.

1 opmerking:

D&G zei

Hi Ireneke,
Ik heb precies hetzelfde alleen dan met eBay. Zo leuk om de biedingen omhoog te zien gaan en alles wat je eigenlijk weg zou gooien naar iemand op te sturen. Ik ben zelfs bij eBay gaan werken, en werk nu ook bij Marktplaats. Verslavend.
Veel succes met je verkopen.
groet
D&G