donderdag 23 juni 2005

Party Party

Vandaag is Sjoerdje jarig! Mijn liefste lief is nu 29 jaar.
Mijn cadeaus bestonden uit, hoe kan het ook anders, wc-accessoires. En doordat dat schatje van een loodgieterhulpje gisteren de toiletrolhouder, het handdoekhaakje én de wc-borstel heeft opgehangen, voelde de dag toch niet helemaal als verloren. En kon Sjoerd net op tijd genieten van zijn verjaardagscadeaus.
Zijn verjaardag verliep niet als een standaardverjaardag. We hadden de verjaardagsvisite gevraagd pas 's avonds te komen, omdat we overdag vooral druk waren met niet verjaardaggerelateerde zaken.
Zo moest ik even langs de huisarts voor een prikje om mijn HBa1C te bepalen. En wie was er natuurlijk weer? De bitch! Ze kon mijn weblog gelezen hebben, want ze deed me toch een partij vrolijk en vriendelijk, bijna eng!
Ze was niet alleen vandaag, de bitch. Ze werd op haar hielen gezeten door een geteenslipperd jongmensch dat moedig achter haar aan drentelde door het benauwde prikhok. Hij bleek stagiair te zijn en prikervaring op te moeten doen. Of ik gewillig mee wilde werken aan zijn allereerste keer.

Nou, dat kon hij dus mooi op zijn buik schrijven! Ik ben meestal niet zo zuinig op mijn gestel, maar mijn schaarse, dunne, blauwe kabels heb ik te hard nodig voor infusen om ze te laten vernaggelen door de eerste de beste stagiair.
Maar ja, dat een oude en ervaren dokterassistente foutloos met de naald overweg kan, is zeker geen garantie. Weet ik nu. Mijn arm ziet er na 2 perforaties met een enorme naald indrukwekkend dik en blauw uit en klopt als een zwerende vinger. Wat een domme, onhandige gans!

's Middags heb ik verkoeling gezocht in de supermarkt. Daar is het zó koud dat je er zelfs in de zomer maar beter met een sjaal, handschoenen en een muts rond kunt lopen!
In de namiddag zijn we voor de zoveelste keer naar die inmiddels ellendige badkamershowroom gegaan om een nieuwe douchedeur uit te zoeken. We werden met alle egards behandeld, onze adviseur was poeslief en verleende probleemloos zijn medewerking om het ontstane probleem netjes op te lossen. Hij wist dondersgoed dat hij een fout had gemaakt! De verkeerde deur neemt hij na overleg met zijn directeur terug en voor maar 50 euro extra (en dan had hij er echt al heel veel korting vanaf gedaan... ) mogen, nee moeten, we een andere - en natuurlijk veel duurdere - deur uitzoeken. Die 50 euro haalt F. dan maar vandaan waar de zon niet schijnt hoor!

Weer thuis bleek dat het loodgieterhulpje ook de badkameraccessoires had opgehangen. Wat een verrassing was dat. Die man verdient een lintje!
Nadat ik als een dolle met de stofzuiger door het huis was gegaan, heb ik mezelf met een koel rosétje in ons riante zwembad geïnstalleerd. Had ik wel verdiend vond ik.

Samen met ouders, schoonouders, zus en oma hebben we gezellig tot middernacht in de tuin gezeten, genietend van weer een zwoele zomeravond. Geen standaard verjaardag, uiteindelijk toch wél een hele leuke!

Geen opmerkingen: