donderdag 2 juni 2005

Pillenbusiness

Medicijnen bestellen en de apotheek bezoeken zijn klusjes die ik geregeld moet doen. Als je bedenkt dat ik zo'n 25 pillen per dag weghap, 40 ml insuline wegspuit en 20 ml medicijnen vernevel, is het op zich al verwonderlijk dat we nog niet boven de apotheek wonen of dat er hier in huis nog geen dependance is geopend.

Toch stel ik het bestellen van mijn medicijnen altijd uit tot het laatste moment (Hé, daar hebben we er weer een te pakken!). In dit geval echter niet geheel zonder reden. En die reden is de doktersassistente. Mijn huisarts heeft er drie in omloop en negen van de tien keer bel ik op het moment dat de bitch er is. Alsof ik het ruik! Nee, in haar ogen is het absoluut nooit lente.
Bovendien houden ze er bij mijn huisarts een uitermate streng bel-en-bestel regiem op na. Je moet bellen, bestellen en afspraken maken tussen 8:00 uur en 9:30 uur en daarna is er niks meer mogelijk! Maar ja, kom er maar eens tussen als heel het dorp geacht wordt in die anderhalf uur tijd te bellen... Om over het CF-onvriendelijke tijdstip nog maar te zwijgen. Maar áls het dan is gelukt, dan neemt de bitch altijd uiterst snibbig de telefoon op, laat je nooit uitpraten en stelt na ieder besteld recept de vraag "Dat was het?". Bovendien, en dat vind ik nog het allervervelendst, heeft ze de nare gewoonte om voor mensen te denken. En dat ze dat niet kan, wordt iedere keer opnieuw bevestigd als ik bij de apotheek sta en de verkeerde medicijnen op de toonbank worden gelegd...

Na wat binnensmonds gevloek, geschipper en gehutter liep ik vanmiddag uiteindelijk met mijn drie tassen plus hond naar huis. Tijdens het uitladen en opruimen van de hele santekraam kreeg ik plotseling een opmerkelijk, snood idee.
Sinds een poosje vermeldt mijn apotheker naast de gebruikelijke etikettentekst ook de prijs van alle medicijnen op het etiket. Al rommelend en rekenend kwam ik tot de conclusie dat ik zonet met ruim 5000 euro aan medicijnen over straat heb gelopen! Grote grutjes! Wat zouden die doen op marktplaats??? ;-)

3 opmerkingen:

Kata zei

Eigenlijk zou je een soort afpraak met de apotheker moeten maken, dat hij gewoon levert en dat hij later de recepten krijgt via de huisarts (moet huisarts natuurlijk ook mee willen). Of gewoon honderd recepten halen bij dokter B. te U.
In ieder geval: omzeilen dat gedoe. Succes!

Jannie zei

Hee Irène!
Allereerst wil ik even zeggen dat je een super leuk logje hebt! Ik kom er niet zo vaak maar als ik er kom blijf ik lezen! :) Vandaar dat ik nu ook even op een 'oud' verhaal reageer, maar je leest het vast nog wel. In ieder geval wil ik even zeggen dat wij de medicijnen altijd thuis laten bezorgen door de apotheek... Super handig en nooit meer met 3 tassen over straat. Alleen even aanpakken bij de deur en klaar is kees! Misschien is deze service er bij jullie ook wel!? Wij kwamen er ook pas later achter...
Veel succes nog met je weblog, en misschien wel tot later! groetjes Jannie (wellicht nog onthouden van wjv-dag en cfbd? ;))

Inge Wessels zei

Hoi Irene,

Het lijkt wel of we allebei dezelfde doktersassistente hebben.... ;-)
De mijne reageert precies hetzelfde!! Heel vervelend allemaal, maar aangezien we die medicijnen nu eenmaal broodnodig hebben, een noodzakelijk kwaad.

Laatst had ik weer een nieuw medicijn nodig. Kreeg ik van haar het commentaar of 'ik wel wist hoeveel dat nu weer ging kosten'. Toen schoot ik wel effe uit mijn slof hoor. Dan zeg ik gewoon iets in de trant van: 'hopelijk hoef jij in de toekomst nooit aan de pillen'.
Het zijn gewoon gefrusteerde wijven joh, gewoon schijt aan hebben.

Leuke log trouwens, ik ben fan!

Groetjes,
Inge Wessels