vrijdag 3 juni 2005

Sjiek de Friemel

Op 22 juli 2004 werden Sjoerd en ik opgenomen in de adelijke stand. Middels een plechtig ritueel (de zogenaamde champagnedoop), dat vooraf werd gegaan door een uiterst zware proeve (een ballonvaart), werden wij benoemd en geïnstalleerd tot Graaf Sjoerd van Ulvenhout en Gravin Irène van Ulvenhout.
Ja, en sindsdien gedragen wij ons dan ook als vanzelfsprekend naar onze stand.
Als we thuis eten gebruiken we gouden bordjes en zilveren bestek, we baden dagelijks in speciaal voor ons ingevoerde schapenmelk en hebben een huishouding waar je u tegen zegt. Gelukkig dat we er zo gewoon onder zijn gebleven! ;-)

Vanavond besloten we om eens een vorkje te prikken in Kasteel Erenstein in Kerkrade. Binnen de historische muren van dit dertiende eeuwse kasteel is een stijlvol restaurant gevestigd. Stoere muren, fonkelende kroonluchters en krakende traptreden houden het rijke verleden levend. Het kasteel wordt omringd door een slotgracht en een schilderachtig park. Bij mooi weer vormt de oorspronkelijke binnenplaats de unieke achtergrond voor een luisterrijk diner.

Omdat het petweer was verkozen we de sfeervolle dinerzaal boven wegregenen op het terras in de oorspronkelijke binnenplaats als locatie voor het nuttigen van ons luisterrijk diner. We genoten van culinaire hoogstandjes als een tartaar gemaakt van tonijn en begeleid met een mouse van asperge, lamsfilet op een bedje van spinazie en asperge en een creatie van meloen.

Allemaal leuk en aardig hoor, zo Sjiek de Friemel en doorspeend met liflafjes en gehuttemetut. Maar de porties zijn nou niet dat je zegt vullend. We gingen dan ook nog net niet met honger van tafel, maar de gepasseerde MacDrive op de terugweg lonkte ernstig hoor...
Want ja, van adel of niet. De Mac is op zijn tijd voor iedereen lekker! ;-)

Geen opmerkingen: