zondag 12 juni 2005

Slopen!

Ons huis is gebouwd in de de jaren '60. En sinds die tijd is er behalve hier en daar een likje verf niet veel aan het sanitair opgeknapt... Gele vierkante tegeltjes, leidingen die over de muren lopen, een kraan voor warm water én een kraan voor koud water. Een van mijn tantes pleegde het laatst nog 'charmant' te noemen maar wij vinden het gewoon 'oude kraom'. De hoogste tijd voor een deugdelijke opknapbeurt dus.

Omdat aanstaande maandag de aannemer begint, moeten wij de ruimtes voor die tijd kaal hebben. Met "wij" bedoel ik natuurlijk eigenlijk Sjoerd en pap. En dan met name pap. Vrijdag en vandaag hebben ze samen geploeterd - ze zagen eruit als witte stofmannetjes! - maar gisteren was pap in z'n eentje Chef Sloop. Het renovatieplan zat al een maand of twee in de pijpleiding, tot er plotseling die verdraaide vrijgezellenfeesten tussendoor fietsten. Dat kwam even heel rot uit.

Gelukkig bood mijn allerliefste vadertje na het horen van deze kleine kink in de kabel stantepede aan om op zaterdag alleen door te werken. Zodoende hoefden wij die feestjes niet te missen én liep onze renovatietijdsplanning geen gevaar. Waar zouden we zijn zonder mijn paps? Waar zouden we überhaupt zijn zonder mijn ouders? Ik vrees dakloos en in een bruine doos achter het centraal station...
Want leven in een stoffige hut zonder stromend water en vertstoken van een behoorlijke poepdoos en verkwikkende douche is domweg onmogelijk.
Sinds vrijdagavond hebben wij dan ook tijdelijk intrek genomen in mijn ouderlijk huis en mijn oude slaapkamertje in het bijzonder. Het idee was even wennen, maar eigenlijk is het hartstikke fijn!

Geen opmerkingen: