woensdag 1 juni 2005

Stemmen en shoppen

Hoeveel belangrijke dingen kun je doen op een dag?

"Een referendum is de opzet" rapte Lange Frans (dit keer zónder Baas B.) ons al weken lang via radio en tv toe. Om nog maar te zwijgen over al die irritante reclamespotjes van bekende en onbekende Nederlanders over waarom zij voor of tegen de Europese Grondwet gingen stemmen! Maar ook als Lange Frans of iemand anders dat niet had gedaan, had ik vandaag evengoed mijn stem uitgebracht. Mijn feministische voorbeelden Wilhelmina Drucker en Aletta Jacobs hebben ongeveer een eeuw geleden gestreden voor het vrouwenkiesrecht. Wie ben ik dan om daar geen gebruik van te maken? In ieder geval géén woest manwijf in tuinbroek met opgeschoren harses, een pak shag onder mijn oksels en een enorme gevarendriehoek in mijn slipje hoor... ;-)

Na mijn bezoek aan het lokale stembureau en de wel overwogen druk op de knop reisden mijn mams en ik af naar een groot shopping outlet in Maasmechelen om ons aldaar de hele middag te bezigen met winkelen! Iets wat mijn historische vriendinnen Wilhelmina en Aletta vast ook fantastisch hadden gevonden als ze in deze tijd hadden geleefd.
We slenterden van winkel naar terrasje naar winkel naar terrasje naar wc (mams moest ineens heel nodig!), de hele middag lang. De buit zat aan het einde van de middag verspreid over vijf grote tassen en vertegenwoordigde een substantieel bedrag waarmee we de Belgische staatskas behoorlijk hebben gespekt. Nee, aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Wij denken en praten niet alleen over één Europa, wij handelen er ook al jaren naar. Lang leve de euregio!

Geen opmerkingen: