maandag 18 juli 2005

Baske @ World Transplant Games

Sinds 8 juli zit hij al in London - Canada, maar vandaag moet het gaan gebeuren voor mijn CF-maatje Baske. Vandaag gaat hij roeien voor het goud!

Na een zenuwslopende tijd op de wachtlijst - waarvan hij de laatste dagen op Hoog Urgent stond, omdat hij nog maar een levensverwachting van minder dan twee weken had - werd Bas op 13 maart 2004 de eigenaar van twee prachtige donorlongen. Zijn transplantatie verliep buitengewoon voorspoedig en na slechts drie weken revalideren mocht hij het ziekenhuis als een herboren jonge god verlaten. Sindsdien is hij als een dolleman gaan trainen. Al dat gezwoeg en gezweet heeft z'n vruchten afgeworpen, want dit jaar mag hij deelnemen aan de World Transplant Games; de Olympische Spelen voor mensen met een donororgaan! Haartransplantaties tellen dus niet mee. ;-)
Zijn hoofdonderdeel speelt zich af op het water. Hij gaat namelijk roeien; de 1000 meter enkel en de 1000 meter dubbel samen met medelongtransplantant Benny de Louw. En voor de fun dingt hij daarna ook nog meer even mee naar de prijzen op de onderdelen vijf kilometer hardlopen, badminton ("ik had toch een dag over") en 1500 meter hardlopen. Waar haalt die gast al die energie in hemelsnaam vandaan?!

Op zijn eigen website vertelt hij over zijn spannende avontuur.
-------------------------------------------------------------------------------------
En jawel hoor... Ons Baske heeft het gewoon geflikt!
Twee keer GOUD voor de Tilburgse waterkilometer-vreter.

Geen opmerkingen: