donderdag 7 juli 2005

Dramaqueen

Kweenie zo goed waarover ik wil schrijven.

Eigenlijk wil ik vertellen dat ik me belabberd voel vandaag. Moe, hangerig, zielig.
Maar tegelijkertijd besef ik dat het dom, egoïstisch, verwend en volstrekt niet relevant is om mijn huis-, tuin- en keukenproblematiek te vergelijken met de bomaanslagen in Londen, lieve Esmé die maar niet van haar nieuwe longen lijkt te mogen genieten en mijn hoogbejaarde opa die in mijn ogen onnodig en veel te lang ligt te lijden.

Maarja dit is mijn log, dus ik mag bepalen waar ik het over wil hebben. Dus... Toch maar even over mijn eigen wereldleed op de vierkante meter.
Als het goed is zijn ze vandaag echt voor het laatst geweest, de mannen van de bouw.
Dat is maar goed ook want ik ben ze onderhand spuugzat! Maar volgens mij zijn ze mij en elkaar inmiddels ook kotsbeu, dus dat komt dan dubbel zo goed uit.
Vanmiddag bereikte ik het ultieme verbouwingsdieptepunt; ik wenste dat de oude badkamer er weer gewoon in zat omdat ik het nieuwe resultaat niet eens mooi vond. Dit werd grotendeels veroorzaakt door het feit dat het geld dat we gisteren aan de hulp hebben uitgegeven deze week gewoon een weggegooide uitgave is gebleken. Al om 9:00 uur hing mijn broek half op mijn knieën van ergernis; ons huis verkeerde in een dermate wanordelijke toestand dat van het noeste gepoets niks meer te zien was. Overal lag stof, zand, cement, hout en modder.
Mijn broek zakte helemaal af toen onze klusboy aan zijn hulpje vroeg of hij even de spanningzoeker wilde pakken en het hulpje antwoordde: "Wat is dat?" DAT WEET IK ZELFS NOG!

Sjoerd komt vanavond pas laat thuis. Hij heeft weer een of andere verplicht gezellige borrel & babbel van zijn werk.
Het enige wat mij vanavond dus nog op zou kunnen vrolijken is een lekkere, lange, hete douche. Maarja dat gaat niet; de kit moet drogen...

1 opmerking:

Oma Mols zei

Ha Irenè,
Ik ben op het moment bij ram in Nijmegen en heb net deze pagina gelezen.
Niet zo treurig over de verbouwing! Alles komt goed.
Volgende week met je verjaardag hoorje wel weer van me. (niet via deze mail maar gewoon via de post!)
liefs en een knuffel voor jou en Sjoerd.

Oma