zaterdag 2 juli 2005

Live 8

Vrijwel de hele midddag en avond hebben we ouderwets hangend voor de buis doorgebracht. De aanleiding was en is compleet ruk, maar zoveel grote artiesten zien optreden is natuurlijk kaasje.
En ineens viel het kwartje: Giel Beelen is de onechte zoon van Bob Geldof!

Natuurlijk zagen we niet alleen vette optredens. De indringende filmpjes van uitgehongerde mensen met de wanhoop van de dood in hun ogen logen er niet om. Wat vreselijk oneerlijk dat zij daar niet en ik hier wel...
Een van die filmpjes werd afgesloten met het beeld van een driejarig meisje dat naar schatting nog maar een kwartiertje zou leven. Haar oogjes hingen levenloos in hun kassen en haar dunne velletje was niet meer dan een omhulsel dat de vele botjes bij elkaar hield.
Maar plotseling kwam ze het grote Londense podium opgelopen: Birhan Weldu. Nu 23 jaar, blakend van gezondheid en bezig met haar studie landbouwkunde! Dát was het meisje van het filmpje. Slik...

Het is dat ik aanstaande woensdag op kwartaalcontrole bij mijn longarts moet verschijnen, anders had ik nu nog een vlucht naar Edinburgh geboekt om samen met een heleboel andere mensen de G8-bobo's eens flink de oren te wassen.

Heb jij je stem al laten horen op www.live8live.com?
Make poverty history

1 opmerking:

Marcia zei

Hey Iren,
Ja..heavy he.. Dat dat dat (3x dat)meisje is he..! Ik heb het niet gezien bij Live Aid, maar een keer bij Oprah..echt helemaal blakend van leven.
Geweldig!
Nou..Dat wilde ik ff zeggen.
Kus,
Mars