maandag 11 juli 2005

Rode rakker

Nou, ik heb nu toch alle redenen om aan te nemen dat 'het' niet van mijn neus komt hoor... Toen ik zonet een flinke fluim in de wasbak deponeerde zag hij rood. Een longbloeding! Jasses.
Inmiddels schrik ik er niet meer zo van, al blijft het iedere keer natuurlijk even apart. Je verwacht iets groens, blijkt het rood te zijn.

Hoe dat komt, zo'n longbloeding?
Doordat de luchtwegen voortdurend geïrriteerd en geïnfecteerd zijn kan de wand van de luchtwegen kapot gaan en springen er kleine bloedvaatjes open. Bij het hoesten kunnen er dan bloedspoortjes in het opgehoeste slijm zitten. Zolang het kleine spoortjes of minimale hoeveelheden zijn, is er "niks aan de hand". Wanneer het grotere hoeveelheden worden (bijvoorbeeld meer dan de bodem van een glas) is het toch wel verstandig om de longarts te informeren.

Ik moet nu dus even goed in de gaten houden hoe mijn slijm eruit ziet. Als er morgenvroeg nog bloed bij zit kan ik beter niet gaan trainen bij de fysiotherapie en is het verstandig om toch even met Utrecht te bellen voor een kuurtje. Want dat het van binnen rommelt moge duidelijk zijn.

Goh, en ik dacht nog wel dat ik vandaag niks had om over te schrijven!

2 opmerkingen:

Little Sis zei

Nou zus, dat klinkt niet zo lekker!! Had maar liever niks gehad om over te schrijven!;) Bah..! Lijkt me wel eng joh, volgens mij schrik je je rot. Maar goed..hopen dat het niet meer voorkomt, en je geen kuurtje hoeft! Als je in Augustus maar fit genoeg bent om naar Katwijk City te komen he..;). Hier op Tenerife is het nog steeds heeerlijk!
Nou..ik ga er maar weer vandoor. Succes met de fluimen;)
Kus, Mars

d'n Kaat zei

Heei meis, hoop dat het weer rustig en gewoon groen is in je luchtwegen, zoals het bij een goede CF-er hoort.

Wat ik je niet wou onthouden... Nicole tipte mij op het tv-programma The Real World San Diego op MTV, elke dag om half zes. Daarin wonen zeven Amerikanen samen in een soort Big Brother huis (behalve dat ze er ook uit mogen). Frankie, een mooi maar beetje moeilijk punky meisje heeft CF.

Zin in ons augustusuitstapje! Dikke kus, Kata