dinsdag 12 juli 2005

Sportverslaafd?

Zoals verwacht (en gehoopt!) was mijn interne bloedbad vanmorgen nagenoeg verdwenen. Gezien mijn drukke ochtendprogram kwam dat erg goed uit. Ik moest namelijk om 10.00 uur Rover bij de hondenkapper droppen, daarna een van Sjoerd's pakken naar de stomerij brengen, me vervolgens in het zweet gaan werken bij de fysio en om 12.00 uur Rover weer geknipt en gewassen ophalen.

Bij de fysio werkte behalve ons vaste dinsdagochtend sportgroepje ook een "meisje van vroeger" zich in het zweet. D. en ik zaten vroeger samen in de combinatieklas, zij in groep 8 ik en groep 7. Na dat jaar gingen we ieder ons weegs. Maar tien jaar geleden dook ineens de roddel in ons kletsgrage dorpje op dat D. anorexia had. Vroeger was ze gewoon lekker Hollands gezond met van dat gezellige puppyvet maar ineens was ze vel over been en werd ze met wat potjes magere kwark en een bos waspeen aan de kassa van de lokale supermarkt gesignaleerd. Anorexia Alarm Alom!
Ik probeer me van dat soort gezwets meestal niks aan te trekken. Ze kunnen beter over je kletsen dan van je eten.

Vandaag zag D. er gewoon gezond uit. Haar puppyvet was ze kwijt, van vel over been was echter absoluut geen sprake. Maar dat ze in mijn ogen iets te érg van bewegen houdt, werd me gedurende de ochtend wel duidelijk. Ze stond zeker 3 kwartier op zo'n hels stepapparaat. Ik houd dat nog geen 2 minuten vol, maar zij stepte en babbelde er lustig op los met een van onze medesportfossieltjes. Na 6 minuten op de hometrainer en krap 20 minuutjes roeien vond ik het welletjes en ging naar beneden om aan mijn rondje staal pompen te beginnen. Toen ik halverwege was, kwam D. kletsnat van het zweet naar benenden en ging uitgebreid alle buikspiertrainingsvarianten met zo'n Tell Sell-ding liggen doen. My god...
Op het moment dat mijn apparaatje "u bent klaar" aangaf (altijd weer het mooiste moment van de doorsnee dinsdag!) zat D. tergend langzaam aan de hendels van apparaat 1 te trekken.
Ze mag dan geen anorexia (meer) hebben, maar dat ze ietwat sportverslaafd is lijkt me duidelijk!

Ik roddel trouwens niet, daar heb ik een hekel aan. Noem me liever een kritische observant.

Geen opmerkingen: