donderdag 11 augustus 2005

Hutteren

Het enige minpunt van niet meer op school zitten, vind ik het missen van de voorpret van een nieuw schooljaar. In de zomervakantie op zoek gaan naar de ultieme agenda en die uitgebreid invullen met verschillende pennen in mijn mooiste handschrift. Bij kledingwinkels boekjes vragen om als kaftpapier te kunnen gebruiken. Ieder jaar weer twijfelen tussen schriften of toch een klapper en mijn bureau opruimen en opnieuw inrichten. Dat getut met die schoolspullen vond ik dan gelijk ook het enige leuke aan een nieuw schooljaar hoor. De rest van de tijd leefde ik van vakantie naar vakantie en worstelde mij moedig en met wisselende resultaten door schriftelijke overhoringen en proefwerkweken.

Sinds ik klaar ben met studeren gebruik ik een kekke bruine, lederen organizer. Op deze manier heb ik mijn agenda en schriften-of-klapper probleem tot één item weten te bundelen, van allebei een beetje. Scheelt een hoop tijd hoor! Behalve dan dat ik toch nog ieder jaar opnieuw mijn gehele adressenbestand over meen te moeten pennen. :-S

Echter, vanmiddag heb ik sinds jaren weer eens ouderwets kunnen hutteren.
Omdat we een nieuwe eettafel hebben gekocht (zo'n mooie, robuuste grote-mensen-tafel!), moesten we een nieuwe bestemming verzinnen voor ons huidige eettafeltje. Ik bedacht hem in de tuin, in onze eigen garage, bij mijn schoonouders in de garage en zelfs even op marktplaats. Het was het allemaal net niet. Tot ik plotseling het licht zag! Ik zou ons kantoor kunnen reorganiseren en er met die tafel een extra werkplek bij creeëren. Fluks ging ik aan de slag. Binnen enkele ogenblikken lag de vloer om mij heen bezaaid met hout, electronica en talloze kabels en kon ik slechts apenkooiend de kamer uitkomen.

Na het nodige gerommel, geschuif en gepruts toonde ik Sjoerd bij thuiskomst trots ons nieuwe én verbeterde kantoor. Ik voelde me weer even 15 en aan het begin van een nieuw schooljaar.

1 opmerking:

d'n Kaat zei

leuk he, lekker klieren met je inrichting, tot een optimaal, megapraktisch en Jan-de-bouvrie-eat-your-heart-out indeling ontstaat. Ik ben benieuwd naar het resultaat!