zaterdag 27 augustus 2005

Uitje Gent

Omdat de weersvoorspellers alleen vandaag nog een mindere dag beloven en de rest van de week hete zonneschijn, lijkt deze dag ons het uitgelezen moment om Gent aan te doen.
We hobbelen en stuiteren over de eindeloos slechte Belgische wegen en rijden uiteindelijk een goed halfuur rondjes door de Gentse binnenstad op zoek naar een gratis invalidenparkeerplaats. Ja, als je die kaart toch hebt...
Het eerste wat we van Gent zien als we eenmaal aan de wandel zijn geraakt, is een gigantische rommelmarkt met stratenlang alleen maar ontelbaar veel troepjes, prulletjes en afdankertjes. Rover meent overal aan te moeten snuffelen en we houden onze vingers gekruist (en de riem kort!) opdat hij nergens plompverloren tegenaan plast. Na dit onverwachte vintageavontuur belanden we in het meer commerciële gedeelte van de stad. Met buikpijn van de opgespaarde plas en gammel door gebrek aan deugdelijke voedingsstoffen denken we dat het leuk is om even in café Flikken (juist ja, naar de tv-serie Flikken!) te verpozen. Dat blijkt echter helaas een bijzonder foute gedachte. Het personeel kijkt geïrriteerd uit haar (want allemaal meiskes) doppen en baalt van nog meer te bedienen klandiezie. Bovendien hoor ik aan de tafel naast ons zeggen dat al het brood op is. En wij hadden nou juist zo'n zin in een broodje!
Na de gepleegde plasjes hebben we onze extreem dure drankjes (drie euro voor een Ice Tea) als de wiedeweerga achterover gegooid en zijn hem als de bliksem gesmeerd.
Bij een tentje drie straatjes verder hebben we meer geluk en smullen uitgebreid van niet bepaald autenthiek Belgische lekkernijen. Nou en?!De rest van de middag komen we vruchtbaar winkelend door. We spekken de Belgische economie met aankopen als cd's, stripboeken, laarzen en eten. Lang leven de consumptiemaatschappij!
Helemaal afgewerkt en begeleid op de melodieuze klanken van een van onze nieuwe cd's tuffen we 's avonds naar ons tijdelijke thuis.
Gent was leuk, maar kan bij lange na niet tippen aan Brugge!

Geen opmerkingen: