dinsdag 27 september 2005

Japanse mix

Je hebt erbij die in staat zijn om midden in de nacht een moord te plegen voor een goede reep chocola of een hand vol gevulde bonbons.
Ik ken er ook die om 23:00 uur nog naar de avondwinkel of het tankstation snellen om hun zucht naar ijs te bedwingen vooraleer ze in een comatueuze ijsshock geraken.
En dan zijn er natuurlijk ook nog de frituurpanaddicten die hun dagelijkse portie slecht vet niet kunnen missen en in hun eentje hele familiedozen minisnacks achterover kappen.

Ikzelf behoor tot geen van bovenstaande categorieën snaaiverslaafden. Voor chocolade, ijs en hartige snacks loop ik alles behalve warm. Toch is er één soort sneukelwaar dat ik steevast in huis moet hebben: Japanse mix! Daar kan ik me echt ziek aan eten. Behalve de pinda's, die vis ik er altijd tussenuit. Soms krijgt Rover er een paar, maar meestal gaan ze linea recta naar de pedaalemmer om daar roemloos tussen de drekkige Senseopads en lege Tobiampullen ten onder te gaan.

Elke dag op dezelfde droge rijstcrackermix knabbelen gaat op den duur ook vervelen en gelukkig kan ik terugvallen op een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten merken, hoeveelheden per zakje en prijzen. Zoveel winkels, zoveel soorten. Momenteel geniet ik intens van de meest goedkope bocht die bij de plaatselijke supermarkt ligt. Maar er zijn ook barre tijden geweest dat mijn dagelijkse mixerzucht alleen nog maar gestild kon worden met de bollenmix van de Xenos. Dat was best onhandig en bovendien een stuk duurder, aangezien de dichtstbijzijnde Xenos toch op zo'n 20 minuten rijden bij ons vandaan is.

Vandaag heb ik mezelf eens extra verwend; in plaats van mijn dagelijkse dosis van 100 gram ben ik op schandalige wijze te buiten gegaan aan twee hele zakjes! Vanmiddag (als lunch - erg slecht, ik weet het... ) het ene en vanavond tijdens het webloggen het andere. Waarom? Omdat ik a) ongesteld ben en b) Sjoerd pas laat thuis komt. Betere redenen om troostvoer te consumeren kan ík niet bedenken...
Wel ben ik nu door mijn voorraad heen en moet ik morgen als een speer naar de supermarkt. Hamsteren!

Geen opmerkingen: