woensdag 14 september 2005

Zoeken

Gelezen op nu.nl:

Google introduceert zoekmachine voor weblogs

Google is van start gegaan met Blog Search, een zoekmachine waarbij de gebruiker weblogs kan doorzoeken. Google's Blog Search beperkt zich tot de content die via RSS-feeds beschikbaar is en zoekt naar weblogs in verschillende talen.
Blog Search doorzoekt niet alleen de blogs die zijn gepubliceerd via Blogger, waar Google sinds twee jaar eigenaar van is. De gebruiker kan alle weblogs doorzoeken die een rss- of atom-feed hebben. Bovendien kunnen gebruikers zoeken naar weblogs in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Chinees, Koreaans, Japans, Braziliaans, Portugees en andere talen.
Google is niet de eerste die met een dergelijke dienst komt. Nummer 1 in blogsearch is Technorati. Die dienst doorzoekt ruim 17 miljoen weblogs. Ilse Media biedt in Nederland zijn eigen weblogzoeker aan, die in de blogs van web-log.nl zoekt.


Da's handig! Natuurlijk heb ik meteen de proef op de som genomen en mezelf (hoe ijdel...) gegoogled! Met de zoekwoorden 'Ireneke' en 'hond Rover' kom je meteen bij mijn weblog terecht; bij taaislijmziekte echter (nog) niet. Maar als je zoekt via Technorati weer wel.

Geen opmerkingen: