donderdag 6 oktober 2005

Halfjarig blogjubileum

Vandaag precies een halfjaar geleden ben ik begonnen met het neerschrijven van mijn hersenspinsels en gedachtenkronkels op dit weblog. Gedurende deze periode mocht ik zo'n 10.000 bezoekers op mijn website ontvangen. 10.000! Daar ben ik nogal verbaasd over, in positieve zin. Dat er - in mijn ogen - klaarblijkelijk heel veel mensen zijn die in meer of mindere mate geïnteresseerd zijn in het lezen van dit gekeuvel en gezwets.

De reden om met dit weblog te beginnen was om mijn vaak overvolle hoofdje op z'n tijd eens van wat ballast te kunnen legen. Ik ben altijd meer een schrijver geweest dan een prater. Op de een of andere manier vind ik het prettig om mijn hoofd uit handen te geven aan mijn vingers en maar te zien wat zij er van maken.
Ontelbaar veel keren ben ik vroeger aan het bijhouden van dagboeken begonnen. Meestal gingen mijn kinderlijke schrijverijtjes over de zoveelste kalverliefde waarvan ik vanaf mijn zesde al dacht dat het de ware was. Maar na een paar weken was de liefde toch weer over of bleef hij onbeantwoord en vond ik het schrijven erover wel mooi geweest en richtte mijn pijlen weer op mijn Barbies en de knutselspullen.
Tijdens mijn pubertijd hebben mam en ik elkaar geregeld via brieven proberen duidelijk te maken hoe we ons voelden (kut, verdrietig, bezorgd), waarom we bepaalde dingen in het heetst van de strijd tegen elkaar hadden gezegd (eigenwijs, dwars, gefrustreerd, boos, bemoeizuchtig) en dat we toch ondanks alles nog steeds erg veel van elkaar hielden.

Met het trouw bijhouden van dit weblog heb ik dus meteen mijn eigen dagboek-bijhoud-record gevestigd, waarvan akte! En zoals het er nu naar uitziet blijf ik er nog wel even mee doorgaan denk ik.
Op naar het 1 jarig jubileum!

Geen opmerkingen: