woensdag 16 november 2005

Tot brakens toe

Ja, ik ben gaan spinnen vanavond.
Nee, het ging niet goed.

We zouden een flinke klimtraining gaan doen. Klonk pittig edoch niet onmogelijk, dacht ik optimistisch. Tijdens het opwarmliedje zoefden mijn benen gewillig rond en draaide ik moedig de weerstandhendel fanatiek naar rechts. Al snel slingerde ik mijn vestje van mijn opgewarmde lijf op de grond en op advies van de instructrice zette ik het flesje water geregeld aan mijn mond. Zelfs mijn billen leken al aardig gewend aan het venijnig spitse en harde zadel.

Maar toen kwam liedje twee... Zodra ik mijn billen liftte om staand te gaan fietsen zeeg ik vrijwel direct weer neer op het zadel. Holy guacamole, ik had mijn bovenbenen opgeblazen en niet zo'n beetje ook! Er zat niets anders op dan kneuzig blijven zitten en de weerstand eraf halen. Had ik ook maar niet zo overmoedig moeten doen.

Na een halfuurtje hangen en wurgen op mijn Schwinn in het kielzog mijn van de spinjuf, werd ik plotseling licht in mijn hoofd. En misselijk. Duizelig klom ik van mijn fietsje af en wankelde naar buiten. Daar bleek ik nogal bleek te zien. De naar me toe gesnelde fysiotherapeute gebood me op mijn hurken te gaan zitten en duwde mijn hoofd tussen knieën. Er moest bloed naar mijn brein, en niet zo'n beetje ook.
Na tien minuten zo gezeten te hebben, besloten we mijn saturatie eens te meten. Die bleek (weer) 95% te zijn. Op zich niet heel slecht, maar ook niet keigoed. Het zou dus kunnen zijn, dat ik tijdens mijn gespinstuntel te laag in mijn zuurstofopname heb gezeten en daardoor zo duizelig werd.

Het staartje van de les kon ik nog meepikken en heb ik rustig fietsend uitgezeten; uiterlijk kalm en rustig, innerlijk zwaar gefrustreerd en geërgerd.
Om mij heen zaten de meest oude wijven (sorry...) zich vrolijk zwetend uit de naad te fietsen terwijl het broekie van de groep nog niet eens één liedje mee kon doen met de oefening zoals het eigenlijk bedoeld was. Godsamme.

En toch geef ik me nog niet gewonnen! Eat your hart out, granny's...

Geen opmerkingen: