woensdag 2 november 2005

Vraag maar raak

Wat is dat toch met die studenten van tegenwoordig? Om de haverklap krijg ik het verzoek of ik mee wil werken aan een interview ten behoeve van een of andere studie. En dan gaat het niet om studenten van een journalistieke opleiding, maar om verpleegkundigen in opleiding, artsen in de dop of ander toekomstig medisch personeel.

Het is de bedoeling dat de student in kwestie door middel van een vraaggesprek met een echte patiënt zijn of haar beeldvorming over een bepaalde ziekte en hoe die patiënt daar mee omgaat, vergroot en verdiept. Net zoals vroeger bij Meneer Kaktus. Die deed dat ook. Dan kwam er op het einde van het programma een echte imker in de ring aan wie je vragen mocht stellen. En helemaal op het eind van de show mocht je hem zelfs aanraken en besnuffelen!

Mijn interviewtjes beperken zich wat dat aanraken en besnuffelen betreft gelukkig tot het veilige e-mailverkeer. Geen polonaise aan mijn lijf! Ik krijg alle vragen keurig digitaal toegestuurd, kan ze in mijn eigen tijd beantwoorden en als ik er klaar mee ben ook weer via internet bij de betreffende student bezorgen.
En nou maar hopen dat ze er wat van leren... ;-)

1 opmerking:

Mars zei

Hey Irentje,
Ik moest vandaag ineens nog denken aan jouw zus Renee, toen ik iets op tv zag.. Kan me voorstellen dat het een rare dag geweest is. Hm... oke, dat was het geloof ik..:)
Tot snel Lieverd!!