zaterdag 5 november 2005

Weekendje Limburg

Van uitstel komt meestal afstel, zo luidt althans het spreekwoord. Maar in dit geval gaat die vogel gelukkig niet op!
Eigenlijk zouden ze in augustus al komen, mijn vriendinnen uit Amsterdam. Maar doordat het toen erg slecht ging met Esmé, heb ik het geplande en inmiddels traditionele Weekendje Limburg op het laatste moment af moeten blazen. Mijn hoofd stond er toen echt niet naar. Gelukkig vonden ze dat helemaal geen enkel probleem en werd er gewoon een nieuwe datum afgesproken. Mede hierdoor dingen ze uiteraard ook dubbel en dwars mee naar de titel 'vriendin van het jaar'!

Om 12:00 uur pikten we ze vanmiddag op van het station en vrijwel direct belandden we in een onophoudelijke, 24 uur durende kwebbelstroom. Maar dat moet ook wel, als je vier levens in een etmaal tijd bij wilt praten over het afgelopen half jaar. Er waren huizen gekocht, reizen gemaakt, gadgets gekocht, oudcollega's bezwangerd en daarnaast werden er nog veel meer interessante wetenswaardigheden uitgewisseld. In goed gezelschap en onder het genot van verse Limburgse vlaai, ettelijke potjes thee, de nodige flessen rode wijn en een smakelijke vleesfondue is het altijd goed verpozen!

Ondanks dat zij daar wonen en wij hier en we elkaar daardoor jammer genoeg niet zo vaak meer zien, houdt het contact nu al zo'n vijf jaar stand. En dat vind ik erg fijn! 'Beter een goede buur dan een verre vriend' mag wat mij betreft veranderd worden in 'nog beter een goede buur én een verre vriend'!
Het was erg jammer dat Bar er dit jaar niet bij kon zijn; hopelijk lukt dat volgend jaar wel weer.

1 opmerking:

Barb zei

Moet lukken, dan ben ik wél afgestudeerd, maar hoogstwaarschijnlijk nog níet bedolven onder bergen opdrachten! ;-)
Kus, B