zondag 8 januari 2006

At the movies

Vanavond prikten we gezellig een vorkje in het restaurant van onze favoriete bioscoop, om daarna in diezelfde bioscoop de film Keeping Mum te zien.

Bij binnenkomst in de filmzaal viel ons vrijwel direct op dat het met ons meekijkend publiek wat ons betreft ietwat uit de toon viel bij de film die we aanstonds zouden aanschouwen. Petjes, puistjes en permanent was het credo.

Toen de lichten doofden en de eerste filmtrailers over het beeld rolden, ontpopte een bepaald deel van de zaal zich tot het ergste cinema-terreur-corps in zijn soort: VMBO on tour. Rechts van ons rinkelden onophoudelijk mobieltjes en galmden indrukwekkende scheetgeluiden door de ruimte. Links van ons zette hoog en hysterisch bakvissengegiechel menig trommelvlies zwaar onder druk. Er was geen ontkomen aan; de puberhormonen gierden door de filmzaal en de lokroep van beide seksen was onmiskenbaar aanwezig. Dit op zich aandoenlijke, echter op deze plek volstrekt misplaatste, gedrag kwam tot een climax toen een van de 'mannelijke' ettertjes vreselijk origineel uit de hoek kwam door zijn uitgekozen chicky aan te roepen met "Hé meisje!". Een kreun van ergernis steeg op uit de zaal.

Tot de koene medewerkster van het filmhuis uit het donkere niks opdook en op ferme toon een einde maakte aan dit geklooi. Haar optreden was dermate indrukwekkend dat we de rest van de film ongehinderd uit hebben gezeten. Al met al was het een hoogst vermakelijke avond. (En wat is Patrick Swayze oud geworden!)

1 opmerking:

Azzz zei

En toch deed Mr. Bean het best goed!