vrijdag 20 januari 2006

Boerin noch bruid

Eigenlijk klonk het ook allemaal too good to be true. Zo'n huis, op zo'n perceel, voor zo'n prijs. Maar toch is er dan dat stemmetje in je achterhoofd, dat zegt dat dit toch echt die buitenkans zou kúnnen zijn. Zo'n once in a lifetime opportunity. En daar laat je je vervolgens blind door leiden. Stom!

Van de buitenkant was het echt een heel charmant pandje. Karaktiristiek ook. Maar bij binnenkomst was in één oogopslag te zien dat er toch nog wel héél veel moest gebeuren om de boel naar onze eisen en wensen bewoonbaar te maken. Lelijke vloeren, lelijke muren, lelijke plafonds. Slechte kozijnen, slechte badkamer.
De tuin was inderdaad groot en ruim. Maar dat was dan ook alles. Want de verzameling troep die er in de loop der jaren was gestald, was enorm. Een gammele glazen kweekkas, een grote schuur met een asbesten dak, een kuil met zeil erin die volslagen onrechtmatig als zwembad werd omschreven. Spuuglelijke bestrating, veel onkruid, een trits dode coniferen en vooral geen enkele boom.

Shit. Ik was even echt heel teleurgesteld. Dat kwam omdat ik me er natuurlijk veel te veel van had voorgesteld. Met mijn boerinnenfantasieën. Hoe naïef...
Maar uiteindelijk werd het toch nog een hele mooie dag. Want dit avontuur heeft ons aan het denken gezet.

Sjoerd wil nog niet trouwen. Ik wil nu geen honderden euro's uitgeven aan een samenlevingscontract en testamenten als we later toch ooit gaan trouwen. Maar we moeten nu wel eindelijk de boel eens gaan regelen. Daarnaast wil ik het gevoel hebben dat het huis waarin we wonen ook van mij is.
En toen ineens, was het compromis daar: Sjoerd is er klaar voor om met mij een geregisteerd partnerschap aan te gaan! Dat is net iets minder officieel dan een huwelijk en toch ook net wat echter (en goedkoper!) dan een samenlevingscontract. Gossie!
De verhuisplannen gaan weer voor een hele poos de koelkast in. We gaan vrolijk verder met het pimpen van ons huidige heerlijke huis, wat door het geregistreerd partnerschap ook echt officieel voor de helft van mij wordt. Want eigenlijk willen we hier allebei helemaal nog niet weg!

Dus, voorlopig boerin noch bruid.
Maar wel binnenkort geregistreerd en nu al buitengewoon gelukkig!

2 opmerkingen:

Tamara M. zei

HEeey Das leuk om te lezen!!

Jammer van t huisje (geen illegale cf-bijeenkomsten dan maar:P) MAar wel weer ander leuk nieuws!
feli:)

-xxx- groetjes Tamara (ook voor Sjoerd)

Laura zei

gefeliciteerd met jullie besluit van geregistreerd partnerschap! Geniet lekker met zijn 3en in jullie (binnenkort gepimpte) huis!
xx Laura