donderdag 5 januari 2006

De reünie

Zoals gezegd heb ik de afgelopen weken lekker veel gelezen. Die lieve Sinterklaas heeft een hele hoop boeken door onze schoorsteen heeft gegooid waardoor we voorlopig weer een poosje vooruit kunnen met onze privébibliotheek.
Een van de boeken die ik las was 'De reünie' van Simone van der Vlugt.

De reünie is een intrigerende psychologische thriller over een jonge vrouw op zoek naar haar verleden en identiteit.

Sabine staat op het punt weer aan het werk te gaan na een jaar thuis te hebben gezeten met een burnout. Ze is 24 jaar oud en werkt als secretaresse op het hoofdkantoor van een bank in Amsterdam. Ze ziet er tegenop om weer te beginnen en is nog steeds niet achter de precieze oorzaak van haar depressie.

De aankondiging van een reünie van haar oude middelbare school zet haar leven plotseling weer op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar eenmaal op de middelbare school kwam er een einde aan die vriendschap.
Toch voelt Sabine zich enorm schuldig. Ze heeft Isabel alleen naar huis laten fietsen op de dag dat ze verdween, misschien zou er niets gebeurd zijn als Sabine destijds met Isabel was meegefietst...

Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd naar boven. Sabine heeft het vermoeden dat ze zelf meer moet weten over wat er destijds gebeurde, maar dat ze het heel ver weg heeft gestopt. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichterbij het ware verhaal van Isabels' verdwijning.


Crimezone riep 'De reünie' uit tot het beste thrillerdebuut van 2004. Een in mijn ogen geheel terechte keuze!
De reünie gaat door merg en been, schuurt langs je ziel en nestelt zich uiteindelijk voor goed in je hoofd. Briljant.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Irène,

blie det se d'r weer bus.

Koen

Vitamitje zei

Can I borrow it :P

Tamara M. zei

Kan ik m ook lenen?;) -x- Tamara

Laura zei

Beetje late reactie maar ach... de reunie is zeker een superboek!!!!! Echt heerlijk om in een keer uit te lezen ( wat dan ook precies is wat ik heb gedaan!)
Groetjes Laura (van de Loo)

Anoniem zei

effe geduld allemaal, ben het boek nog aan het lezen en niet echt een vlugge lezer!
Gr Elke

ps Irene, ben begonnen, wie had dat gedacht!