maandag 2 januari 2006

Hervonden kracht

Tja, wat het nou precies was de afgelopen weken? Het laat zich denk ik nog het best omschrijven als: "Ik had er de kracht niet meer voor!", zoals een van de Talpazusjes veelvuldig moedeloos de ruimte inslingert.

Zolang ik me kan heugen heb ik een bloedhekel aan de decembermaand. Alles tot aan het sinterklaasfeest vind ik oké (dat dan weer wel), maar zodra onze stokoude kindervriend zijn biezen heeft gepakt en met zijn pietengarde op de boot terug naar Spanje zit, mag het wat mij betreft meteen januari worden. Eigenlijk speel ik al jaren met het idee om een wetsvoorstel in te dienen. Laten we pakjesavond voortaan op 30 november vieren en de maand december afschaffen. Gewoon overslaan. Vergeten. Dan bestaan die rottige donkere dagen voor Kerst niet meer, hoeven we het kerstfeest simpelweg niet meer te vieren en stappen we op 1 januari zonder al te veel toeters en bellen gewoon het nieuwe jaar in. CF-technisch heeft dat ook best wel wat voordelen hoor. Je bent op slag verlost van een maandlang hinderlijk buikpijngetob, want je ongans vreten aan een diversiteit aan vette meuk is er niet meer bij. Doe met me mee; weiger de gourmetset en boycot de oliebol!
Vragen of er bij ons in huis een kerstboom heeft gestaan, lijkt me dan ook totaal overbodig. De onmiskenbare geur van verse dennennaalden is bij ons veilig buiten de deur gebleven. In plaats daarvan heb ik een gezellige en prettig geurende, roze hyacint gekocht. Laat de lente maar komen, was het devies!

De afgelopen weken heb ik me niet echt topfit gevoeld. Het zal wel een combinatie van alles zijn geweest. Mijn 'decemberdepressie', die voortzeurende longinfectie, de bijwerkingen van de antibiotica en vooral ook veel buikpijn. Het enige voordeel daarvan was wel dat ik, in tegenstelling tot de meeste mensen, nu niét ben aangekomen. Je ziet, ieder nadeel heb z'n voordeel!

Maar vanaf vandaag is alles eindelijk weer normaal. Er staat een dikke streep door december, de feestdagen zijn voorbij en Sjoerd is weer gewoon naar zijn werk. Het eerste wat ik vanmorgen heb gedaan, is ons huis ontdoen van de laatste sporen van het oude jaar. De drie verdwaalde kerstballen die de armzalige kerstdecoratie moesten vertegenwoordigen, heb ik ritueel aan diggelen gegooid. Daarna ben ik opgewekt naar de bloemenkweker gereden en heb een hele voorraad blauwe druifjes en witte hyacinten ingeslagen.
Ja, ik heb sinds tijden weer een heerlijke dag gehad!

2 opmerkingen:

Marsekindje zei

Ik zoek een woord,
Een woord dat niemand kent,
Een woord dat zeg
dat jij de Liefste bent!!

Mars zei

zegT