dinsdag 3 januari 2006

Shopaholic

En we shoppen vrolijk verder, ook in 2006!
'k Heb vanmiddag echt de Allerleukste Rok Ooit gekocht. Uit het niets zag ik hem in de winkel op het schap zag liggen, en ik was op slag verliefd. Alsof het zo heeft moeten zijn, was een van de twee exemplaren die er nog maar lagen in mijn maat. Buiten adem van opwinding sjeesde ik naar het dichtst bijzijnde pashokje en wurmde me fluks uit mijn spijkerbroek. Ietwat nerveus hees ik het prachtstuk behendig over mijn heupjes. Met trillende vingers trok ik het ritsje omhoog. En wat denk je? Perfect! Alsof hij voor mijn lichaam was geschapen. En ook nog eens voor de helft van de prijs. Soms zit alles mee. Parmantig paradeerde ik de winkel rond en bewonderde mijn nieuwe ik in alle spiegels waar ik langs liep.

Het is een recht modelletje met aan de onderkant strakke plooien. Hij reikt tot net over de knie, is vervaardigd van fijn grijs wol en afgezet met een hard roze biesje. De roze voering is afgezet met lichtroze tule dat er aan de onderkant vrolijk onderuit piept. Op de voorkant is hij in twee rijen van boven naar beneden bewerkt met een kek borduursel en dat is weer opgeleukt met een variëteit aan glimsteentjes in velerlei tinten roze. Ach, ik kan hem wel proberen te omschrijven, maar eigenlijk doet dat alleen maar afbreuk aan het ontwerp. Geloof me, het is gewoon een snoepje!

De afgelopen weken heb ik veel gelezen. Zo ook het dikke boek '3 x Shopaholic' van Sophie Kinsella. Met veel plezier las ik wat de hoofdpersoon, Rebecca Bloomwood, vaak op haast ziekelijke wijze allemaal bij elkaar winkelt en zich daardoor steeds dieper in de nesten werkt.
Meer dan 900 pagina's later kon ik niet anders concluderen dan dat het met mij en mijn shopgedrag echt nog wel meevalt...

1 opmerking:

Fred zei

Hallo Irène,
Blij dat je er weer bent! alsnog een heel goed jaar en tot horen!
Groeten Fred