dinsdag 14 februari 2006

Mijn valentijn

Om 9:00 uur hebben we een afspraak op het gemeentehuis met iemand van burgerzaken. We doen vandaag aangifte van ons geregistreerd partnerschap. In ondertrouw, zo heet dat. Ook als je niet gaat trouwen.
Op mijn uittreksel van het geboorteregister staat dat mijn vader in 1979 26 jaar oud was. Daar kan ik me helemaal niks bij voorstellen. Toen mijn ouders 26 waren, waren ze drie jaar getrouwd en hadden ze al twee kinderen. Ik begin op mijn 26ste eens voorzichtig met een geregistreerd partnerschap. Wat een verschil.

De ambtenaar vraagt ons van alles. Welke achternaam we willen gaan gebruiken (allebei onze eigen!), of we een trouwboekje willen (nee) en hoeveel ceremonie we precies in gedachten hebben (weinig).
Van het oorspronkelijke plan - nu even snel op maandagmorgen met allebei een getuige naar het gemeentehuis voor een administratieve krabbel en later, ooit, een echte bruiloft - blijft weinig meer over. Met name mijn moeder is helemaal hotel-de-botel. We zijn er achter gekomen dat ze in het geniep telefoneert met de ouders van Sjoerd om god-weet-wat te regelen. Het zal ons benieuwen. Op 28 maart zullen we het weten.

Om 9:20 uur zijn we klaar en zet Sjoerd mij weer thuis af. Na een laatste lieve Valentijnszoen gooi ik het portier dicht en rijdt Sjoerd weg, naar zijn werk. Ik laat Rover binnen, zet de computer aan en overdenk nog even het afgelopen half uur. Dan gaat de bel. Wie kan dat nou zijn? Als ik open doe staat Sjoerd voor de deur. Met een toepasselijk zoet bloemetje. Voor Valentijn en ons partnerschap. Wat lief! Als ik naar zijn gezicht kijk, weet ik ook hoe dat van mij staat. Glimmend, glunderend, grijnzend. Gelukkig.

5 opmerkingen:

Vitamitje zei

Ahhhh wat droppig, snoepig, sweeeet :P (nouja, je snapt me wel ;) )

Yun zei

Irene en Sjoerd,

Alvast van harte gefeliciteerd met deze stap. Goed om te horen dat er ook nog leuke dingen gebeuren. Begrijp dat ik de 28e maart weer wat kan gaan schrijven?

Kus
Yun

Tamara M. zei

Leuk hoor!!!:) heel erg gefeliciteerd dr mee:)
-x- Tamara

Anoniem zei

Jullie zijn lief. En gelukkig. Heerlijk om dit soort dingen te lezen.
Doet me een beetje aan onze eigen geregistreerd partnerschap denken. Geen ceremonie, geen poespas... Maar droog hield ik het ook niet!

Kus, Kat

Elly zei

Hoi Ireen, beetje late reactie:
28 maart is een goeie dag om te "trouwen" (lees: partneren). Marcel en ik zijn ook op 28 maart getrouwd, maar dat is all bijna 15 jaar geleden hihi
Elly