zondag 5 februari 2006

Popoog

Omschrijving: Popeye is een reutje van 3,5 jaar oud.
Hij mist een oogje maar daar heeft hij weinig hinder van.
Popeye is een speelse, vriendelijke hond die goed luistert.
Hij is als zwervertje bij ons binnengekomen.
De omgang met teven is goed, met reuen is het wisselend.
Het alleen blijven moet worden opgebouwd.


In hetzelfde asiel als waar we Rover vandaan hebben, zit nu dit überschattige hondje. Bij de aanblik van de foto's alleen lag ik al in katzwijm. Zo'n klein, zielig, weerloos, half blind hondje... Die moet ook gered worden! Maar door zijn minuscule mankementje zit hij misschien nog wel heel lang in het asiel. Want de meeste mensen kiezen uiteindelijk toch voor een gezonde, complete hond. Mij maakt het echter allemaal geen drol uit.
Sjoerd vindt hem ook heel lief, leuk, schattig en aandoenlijk. Maar toch wil hij er niet aan. Volgens hem hebben we daar geen plaats voor. En bovendien heeft Rover het niet zo op andere honden.
Goed, met dat tweede argument kan ik het wel eens zijn. Toch zou Rover daar dan maar gewoon aan moeten wennen. Uiteindelijk zou hij een speelkameraadje vast reuze gezellig vinden. Met het gebrek aan plaats valt het in mijn optiek echter wel mee. Hoeveel ruimte neemt zo'n diertje nou helemaal in beslag?

Ik zie het helemaal zitten. En Popeye vast half. Als hij in maart nóg niet is opgehaald, zou ik toch op zijn minst eens een kijkje willen gaan nemen. Gewoon om te zien hoe groot hij nou werkelijk is en hoe het klikt met Rover...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind dat Sjoerd gelijk heeft.

Anoniem zei

Overal haren, boze buren en ook als het regent uitlaten. Ik zou het niet doen.

Anoniem zei

hee irene,
zet ze op neutraal terrein eerst bij elkaar, anders krijg je het zelfde tafereel als hier met rover...
Enne 1 of 2 honden uitlaten maakt niet meer uit hoor!
Daar hebben ze fijne dubbele riemen voor uitgevonden.
x Elke
ps wat een scheet!