woensdag 29 maart 2006

Het feest

De rest van de dag is voor ons een grote verrassing. We hadden aangegeven dat het ons leuk leek om gezamenlijk naar een (Belgische) stad te gaan en daar lekker te eten en drinken. Vorige week zijn we er achter gekomen dat onze ouders met z'n vieren vooroverleg hebben gepleegd om samen invulling aan het programma te geven.

Na de 'plechtigheid' rijden we eerst even langs huis om de bloemen in het water te zetten en nieuwe batterijen voor de camera te halen. Eenmaal op weg blijkt al snel dat we koers zetten richting België. We stoppen uiteindelijk in Maaseik, alwaar we ons te goed doen aan koffie met verse Belgische wafels met warme kersen en slagroom. Ook krijgen we hier ons cadeau overhandigd. Nóg een cadeau? Wat ons betreft is dit dagje uit al ons geschenk. Zo niet volgens de organisatoren. We worden van alle kanten maar goed verwend.
Met een stevig gevulde maag wandelen we na een uurtje of wat weer naar de auto's om op pad te gaan voor het volgende gedeelte van onze verrassingsdag. In de auto praten we nog wat na over de ceremonie en hoe we het allebei beleefd hebben. En dan komt de aap uit de mouw. Sjoerd spreekt de historische woorden dat dit toch wel een brug heeft geslagen naar een heus huwelijk! Ik geloof mijn oren niet. :-)
Via een omweg belanden we aan het begin van de middag uiteindelijk in Hasselt.
Eten en drinken was onze wens, eten en drinken zullen we! We genieten van een Hasseltse lunch en hopen stiekem dat we tot aan het diner niks meer naar binnen hoeven te werken. Ook in Hasselt is het prachtig weer en met de jassen open flaneren we door de stad. We mogen kiezen wat we gaan doen. De mogelijkheid bestaat om allerlei routes te lopen (de moderoute, de jeneverroute, de culinaire route). Maar we mogen natuurlijk ook gewoon zelf winkelen. Sjoerd maakt het allemaal niet veel uit (wat issie toch makkelijk!). Een blik van verstandhouding tussen Lonneke en mij zegt meer dan duizend woorden. Wij willen best de moderoute volgen, maar dan bepalen we zelf wel hoe die loopt. Winkel in, winkel uit! :-)
De ouders van Sjoerd nemen om 14.45 uur even afscheid van ons om terug naar Nederland te gaan. Sjoerd's vader heeft vreselijk veel last van zijn rug en heeft om 16.45 uur een afspraak in het ziekenhuis voor het maken van een CT-scan.
Als Sjoerd en papa bij de zoveelste winkel buiten staan te wachten, stelt mama voor om de mannen mee naar een terrasje te nemen. Ietwat schuldig beaam ik dat dat een goed idee is. Sjoerd verzekert me dat hij het echt niet erg vindt en zegt dat Lonneke en ik lekker onze gang moeten gaan. Your wish is my command my love... Onze shopsessie blijkt uiterst vruchtbaar en met allebei een rok en allebei een paar schoenen ploffen we een uurtje later bij de rest van ons gezelschap tevreden in een terrasstoel.
Het staartje van deze heerlijke dag speelt zich wederom af in Maaseik. Tegen 18.30 uur is ons gezelschap weer compleet en begeven we ons naar 'le Bouchon' om aan te schuiven aan een knus gedekte dis. We laven ons aan rijke spijzen en goed gebottelde drank. We toosten op ons geregistreerd partnerschap, op deze geweldige dag, op het leven in het algemeen. We vieren onze liefde met de mensen die ons het liefst zijn. Wat zijn we rijk! Wat ben ik gelukkig...

6 opmerkingen:

Prany zei

Heee!! Van harte gefeliciteerd! :-)
Nog heel veel geluk samen toegewenst!

xx
Prany

Tamara M. zei

Aah wat lief:D Heel lieve foto's ook! Heel erg gefeliciteerd ermee:)

de Bruijne Kreeft zei

Het ziet er erg gezellig uit! Gefeliciteerd! Erg leuk dat ook Rover mee mocht..

Groetjes Jolanda.

P.s. hoe doe je dat met die foto's in een kadertje van die afmeting?

Anoniem zei

Jullie zien er allemaal heel gelukkig uit. Leuk hoor! Echt iets om van na te genieten.
Nogmaals ... geluk gewenst samen.

Joost en Marlies

Anoniem zei

Wat leuk om te zien de foto´s. Heel veel geluk samen, dat komt vast wel goed.

Het feest der herkenning heeft voor jou op 4 maart plaatsgevonden, voor mij nu, met lezen. Ik lees veel dingen terug die ik zo zelf had kunnen schrijven.
Ik dacht "ik kijk ff op de weblog en werk daarna verder". Van werken is al een uur niks meer gekomen haha én dat was maar goed ook, want mijn humeur was gelijk aan het weer hier in Limbricht: een grote stortbui.

Veel plezier morgen met Hard Koor muziek. Tot snel bij jullie?
Groetjes M. vriendin van J. :-)

Bob zei

Gefeliciteerd! Mooi verhaal, en er super van genoten zo te lezen:)

Groeten, Bob.