dinsdag 7 maart 2006

Partijtje pesten

Omdat de gemeente waarin we wonen thans midden in een herindelingsprocedure zit, hoeven wij vandaag niet naar de stembus. Bij ons dus geen verhitte gemoederen of gegooi met modder, in tegenstelling tot in Margraten.

De linkse partijen PvdA, D66 en Groen Links mogen vandaag helaas niet meedoen aan de verkiezingen in Margraten. De Raad van State heeft op 02-02-2006 bepaald dat de gezamenlijke kieslijst van PvdA/ D66/ GroenLinks ongeldig is.
Een inwoner van de gemeente had bezwaar gemaakt tegen de lijst, omdat die tien minuten te laat werd ingeleverd. De partijleider stond vast in de file. Het kiesbureau van de gemeente maakte daar geen punt van, maar volgens de Raad van State is vastzitten in het verkeer geen reden om een uitzondering te maken op de wet. De inwoner die de zaak aanhangig had gemaakt, vindt dat de gemeente al jaren bezig is zijn boerenbedrijf weg te pesten. Hij wil de gemeente op deze manier een lesje leren.

Nou, ik ben benieuwd hoelang het nog duurt voordat deze boer zijn bedrijf op kan doeken. En hoe hij dan lacht, laat zich raden...

Geen opmerkingen: