woensdag 8 maart 2006

Roken is uit

Baal jij er ook zo van?
Dat je lekkere etentje in dat leuke restaurant toch lichtelijk wordt verpest door de zware sigarendamp van de man aan het tafeltje naast je?
Dat je na een bezoek aan de kroeg niet alleen je kleren maar eigenlijk ook jezelf het liefste meteen in de wasmachine wil stoppen?
Dat je the day after klinkt alsof je zelf het ene pakje Belinda met het andere pakje Peter hebt weg zitten paffen?

Ja? Nou, dáár is iets aan te doen! Teken gewoon de petitie van Clean Air Nederland voor een rookvrije horeca!

Clean Air Nederland is een landelijke belangenvereniging voor een rookvrije horeca. De vereniging bestaat geheel uit vrijwilligers, die zich op allerlei manieren inzetten voor een rookvrije horeca. Ze doen dit door actie te voeren, soms landelijk en vaak ook lokaal in eigen stad of dorp.

Vanaf 1 mei 2006 is het mogelijk dat burgers zelf een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten. Het gaat om voorstellen en/of ideeën om de samenleving te verbeteren. Met een burgerinitiatief vraag je de Tweede Kamer om je voorstel te bespreken en er een standpunt over in te nemen.
Voorwaarde voor het kunnen indienen van een burgerinitiatief is dat er minimaal 40.000 handtekeningen verzameld worden van sympathisanten. Op papier! Zij moeten hun adresgegevens en geboortedatum invullen. Alleen mensen met een Nederlands paspoort mogen meedoen.

Clean Air Nederland wil dat de Tweede Kamer een wet aanneemt vóór rookvrije horeca. Zodat we in Nederland, net zoals in veel andere landen in Europa, rookvrij kunnen sporten, eten en stappen.
Via het Burgerinitiatief wordt geprobeerd een voorstel in te dienen in de Tweede kamer, voor een rookvrije horeca.


Kijk voor meer informatie op de site: www.cleanairnederland.nl.
Even je gegevens invullen, dan het formulier uitprinten, opnieuw alles invullen en het opsturen. Doen hoor!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Irene,

Deze link heb ik vorige gelijk getekend toen ik het op internet zag. Misschien helpt het als we allemaal tekenen. Goed van je om het zo te promoten op je site!

Groetjes Jolanda