zaterdag 1 april 2006

Geen grap

Het idee was leuk. Zij zouden een kleinschalig festival organiseren en wij konden daar dan voor 11 euro 5 bands horen en zien. Waarbij het ons vooral om de laatste band was te doen. Discipline; streetpunk uit Veldhoven. Hard maar melodieus. Hun vele cd's schallen met enige regelmaat per toerbeurt door onze autospeakers en wij brullen uit volle borst gezellig mee. Helemaal niks mis mee.

Toen wij er om 21:00 uur arriveerden, was het nog niet druk in het zaaltje. En dat terwijl het festival al 2 uur aan de gang was. Het bruiloftsfeest waar we vrijdagavond nog waren, leek drukker bevolkt. Met een plastic beker cola light in mijn linkerhand stond ik de omgeving aandachtig in me op te nemen. Naast de muziek vind ik het leuke aan dit soort gelegenheden het onbeschaamd mensen kijken. En er lopen wat types rond op zo'n avond...

Discipline was de slotact van het festival. Voordat de eerste gitaarsnaar was aangeslagen, dromde al het verzamelde publiek richting podium. Wel zo knus. Ja ja.
Al snel werd de sfeer wat grimmig. Diverse kale hoofden ontdeden zich van hun bovenkledij en stampten als halve mensapen grommend in rondjes voor de bühne. Een circlepit noemen ze zoiets. Het zwaaigehalte van verscheidene ledematen is dan niet voor de poes. Met een beetje pech loop je prompt tegen een vuist op en wandel je de deur uit met een forse bloeduitstorting in je gezicht. Wij staan daarom ook altijd veilig achteraan. Aan ons lijf geen polonaise. Plotseling ontstond er een schermutseling in de circlepit. Enkele kale hoofden zochten elkaar wel heel akelig dicht op en weer andere al dan niet kale hoofden meenden zich er tegenaan te moeten bemoeien. Heel eng! Gelukkig werd een laffe matpartij in de kiem gesmoord en konden we het optreden zonder kleerscheuren uitzien.

Weer veilig in de auto waren we het er snel over eens: heel leuk op cd, maar voor ons geen liveoptredens van Discipline meer.

3 opmerkingen:

Vitamitje zei

Ohja, circlepit ken ik ook... Heb ik in Amerika ook n keer gezien... Echt vaag

Tamara M. zei

Doen ze hier in nederland ook wel hoor, bij een optreden geweest, en lekker ver van het podium van de muziek genieten. Dat is wel jammer maarja, liever dat dan een paar meppen...

groetjes Tamara

Ard zei

Niet zo slap Irène. Verschillende keren een optreden van Discipline bezocht (en geboekt!), nooit wat gebeurd! En kale hoofden zijn niet per definitie eng. Vraag maar aan jullie pap!

En inderdaad de CD's van Discipline zijn très bien!