zaterdag 8 april 2006

Identiteitscrisis?

Toen we eenmaal het plan hadden opgevat om een hondje aan te schaffen, hadden we er meteen al een naam voor verzonnen. Zonder te weten welk ras onze viervoeter zou hebben of van welk geslacht het zou zijn, waren we het over een ding eens: Rover zou hij/ zij moeten gaan heten. Named after the car. Hoe origineel...

Eenmaal in het asiel bleek het blonde hondje met de schapentrekjes waar ons hart een sprongetje van maakte oorspronkelijk Copito te heten. Hoe walgelijk!
Copito was van Duitse komaf en was wegens overbezetting van het asiel in Kleeve naar 'De Reddingsboei' in Nederland getransfereerd. Omdat zijn vaste verzorger Jo ook niet zo gecharmeerd was van deze naam, heeft hij hem toen maar veranderd in Rico.
En op zich zit er wel enige vorm van auditieve logica in. Copito, Rico, Rover. Als je de namen hardop uitspreekt is het, met een beetje goede wil, echt te horen.

Toch lijkt Rover's leven voorbestemd te zijn om er ontelbaar veel namen op na te houden. En de grap is dat hij ook overal naar luistert!
Zo spreken wij hem regelmatig en met de nodige afwisseling toe met Sponge (vrij vertaald uit Sponge Bob -> Sponge Dog), Rovier (spreek uit Robièr, de Spaanse variant geïnspireerd op Javier Guzman) en Duncan (naar die aan ernstig testosteronoverschot lijdende klusser mét ringbaard en opzichte halsketting uit 'In Holland Staat Een Huis').

Maar sinds vanmiddag kunnen we nóg een naam toevoegen aan ons toch al zeer illustere rijtje Rover-aliassen. Een van Sjoerd's collega's meende een treffende gelijkenis met niemand minder dan SBS6-coryfee Cilly Dartel te herkennen! Die schijnt ook een centenbakkie te hebben...
So Cilly it's gonna be!

Geen opmerkingen: