dinsdag 25 april 2006

Lost and found

Zo, daar is ze weer. Terug van weggeweest.

Ook voor mij begint het patroon zo langzamerhand steeds duidelijker te worden. Het is iedere keer een soort vicieuze cirkel waarin ik geraak. Het begint met het gemier waardoor ik met de dag passiever word. Doorgaans probeer ik voor het middaguur mijn ochtendprogramma afgerond te hebben. Maar zodra Pseudomonas aeruginosa en consorten besluiten hun slijmvormende hoofden om de hoek steken, nemen zij mij totaal over. Dan transformeer ik - geheel zonder enige inspraak en/ of toestemming - van een bloeiende bloem in een amechtige ameube.

Met het innemen van de eerste stoot roze antibioticum, verdwijnt wonderwel niet alleen de eerste groene klodder, maar helaas ook mijn schrijfzin als sneeuw voor de zon. Totaal onverklaarbaar. Want naar mate de kuur vordert ga ik me met de dag fitter voelen. Langzaam maar zeker vind ik de weg naar mijn oude ritme terug. Behalve de route naar mijn weblog. Die is helemaal onvindbaar. Je wil niet weten hoe vaak mijn rechter wijsvinger de afgelopen 2 weken boven de linker muisknop heeft gehangen om www.ireneke.blogspot.com aan te klikken. Maar iedere keer dacht ik, hevig in gevecht met de zwaartekracht,'hè nee, nu echt nog niet hoor...'.

Echter, al mijn strips zijn, op 6 roze bommetjes na, leeg. Vanavond nog 2, morgen nog 4 en dan zit het er weer op. En of het nou gewoon toeval is, of misschien toch puur pysychologisch te verklaren valt: in mijn hoofd begint van alles te borrelen en mijn vingers willen weer rammelen! Het is duidelijk: de cirkel is doorbroken, I am back.

7 opmerkingen:

Prany zei

Hoera!
Begon me al wat zorgen te maken, maar je bent er gelukkig weer! ;-)

de Bruijne Kreeft zei

Hee Irene, het was wel erg rustig zonder jou. Maar gelukkig ben je er weer.

Welcome back!!

Groetjes Jolanda

Tamara M. zei

Fijn fijn:D Begon me ook al zorgen te maken, ging toch elke dag naar je blog want "misschien had je er toch iets op gezet. Blij dat je terug bent:) Wat voor AB had je eigenlijk? ik heb nog nooit roze pilletjes gehad namelijk..

-x- Tamara

Vitamitje zei

Tamara, er staat op het doosje Tavanic. Wat denk je zelf...
(Of is dat gewoon een antibiotica doosje voor de sier Irene?)
Fijn dat je je weer beter voelt!
Liefs, Judith

Tamara M. zei

Die stond er net nog niet *zwaait vingertje* Of mijn pc liet hem niet zien maar anders had ik dat heus wel gezien hoor *kijkt onschuldig*

-x- Tamara

Irèneke's wereld zei

Voordat ik de oorzaak word van een familiaire twi(n)st: de foto van de Tavanicjes is er inderdaad pas bij gezet als antwoord op Tamara's vraag welk ab ik slikte.
Soms zegt 1 foto zoveel meer dan 1000 woorden... ;-)

Tamara M. zei

juich:P *dank aan Iréne*