zondag 30 april 2006

Oranje boven

Volgens Dyanne is donkerblauw het nieuwe zwart en helemaal onmisbaar in je kast.
Leco verkondigt in een wasmiddelreclame - uitgetekend in blauwe jeans, wit overhemd en gympies - dat wit ("wel echt wit; echt helder, stralend wit!") deze zomer dé kleur wordt. Tot aan de zweetbandjes aan toe!

In mijn optiek gaat oranje het worden. Knaloranje. Worteltjesoranje. En niet eens omdat het vandaag toevalligerwijs koninginnedag is. Of omdat het drakerige Deutsche Weltmeisterschaft weer voor de deur staat. Daar heeft het allemaal niks mee te maken.

In mijn voortdurende strijd met de elementen heb ik een nieuw wapen ingezet tegen de lasogen veroorzakende, lichtgevende teint van mijn tere velletje.
Tijdens het uitmesten van de de badkamerkast vond ik, bedolven onder tig tubes ondefinieerbare damescosmetica, tot mijn grote verrassing een nauwelijks gebruikte flacon 'bruin zonder zon'. Zo op het eerste oog leek het alsof er precies een smeerportie uitgedruppeld was. En daarmee hadden de alarmbellen eigenlijk luider dan luid moeten gaan rinkelen. Dit attribuut vormde het bewijs van een eerder gevoerd gevecht. Alleen kon ik me van de voorgaande afloop vreemd genoeg niks meer herinneren. Blijkbaar waren de destijds nagelaten sporen niet diep genoeg.

Na het gebruik van zeep, water en een droge lap katoen besloot ik heden ochtend mijn hele lijf eens rijkelijk te verwennen met de naar mij lonkende fles notenmelk. Het was zondag, het regende. Als de zon niet naar mij toekomt, verzin ik gewoon iets anders. Irène is niet voor een gat te vangen.

Met spierpijn van het smeren liep ik een kwartiertje later glimmend en glibberend door het huis. Een nare walm van opgedroogde zonnezweetlucht maakte dat mijn fris gewassen gevoel jammerlijk nergens meer was te bekennen. Nou ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden. En soms lijd je pijn via je neus. Tot ik even later behoorlijk nieuwsgierig mijn eigen lijf aan een visuele inspectie onderwierp. Zou je er al iets van kunnen zien? Dat bleek een understatement...

God in Den Haag, wat ben ik blij dat het morgen koud wordt. Kou betekent veel kleren. Veel kleren betekent weinig zichtbare huid.
Kou betekent ook extra lang, extra heet douchen. Laat dat in vredesnaam ook afspoelen en in het doucheputje verdwijnen beteken!
Heel misschien dat het overmorgen dan alweer wat minder pompoenerig oogt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Moet je nog eens doen: net voordat we de WK finale ingaan...hoef je niks oranjes meer aan te trekken! Veel succes!
Gr Melanie

Anoniem zei

Ha Ha je kunt natuurlijk ook flink aan de scrub en met het mooie weer aan t einde van de week flink in de zon ,als je dan iets verbrand dan ben je rood ipv oranje en gaat je huid snel vervellen en dan ben je helemaal snel weer je normale kleur.
groetjes van manon de jong.