woensdag 26 april 2006

Sulis

Natuurlijk wist ik dat het op z'n zachtst gezegd onverstandig was. Er stond niet voor niets in de bijsluiter dat wordt aanbevolen om je niet onnodig bloot te stellen aan sterk zonlicht of kunstmatig UV-licht. Maar ja, om tijdens de eerste echt lekkere dag van het jaar binnen te blijven? Ik dacht het niet.

Alleen blijft 'maat houden' een terugkerend heikel punt in mijn soms ietwat chaotische bestaan. Want in plaats van gematigd bloot aangepast aan de geldende omstandigheden (april, zonverbod, doorschijnend witte huid) lag ik gistermiddag in mijn nieuwe bikini uren achtereen zoveel als mogelijk UV-licht te absorberen. Zonder al te veel bescherming, aangezien een laagje olie factor 2 op een maagdelijk witte huid nou niet bepaald in de categorie protectie valt.

's Avonds in bed lag ik te rillen van de kou. Mijn hele huid stond in de fik. Het knullige karbonaadje had overduidelijk veel te lang liggen bakken.

En vandaag? Vandaag krab ik me helemaal suf. Geen bodylotion, geen babypoeder. Niks helpt. Leer ik het dan nooit?

4 opmerkingen:

Bob zei

Ik ken het probleem met Ciproxin... Alleen ziet de ab op je foto er niet uit als Cipro, welke is het?

Succes met je huid en hopelijk kun je nu lang zonder kuur!

Bob.

de Bruijne Kreeft zei

Hoi Irene,

ik gebruik ook tavanic als kuurtje, maar ik heb geen last van een zon-reactie. Ligt het misschien aan de huidtype van de gebruiker?

Voorlopig goed smeren en even afkoelen maar! Succes.

Groetjes Jolanda

Vitamitje zei

Ehh, zon? Waar dan. Stuur alsjeBLIEFt wat naar Den Haag, it's freezing over here :S (Kom net terug van koninginnenach)
Kusje

Tamara M. zei

Die zon was 26 april --> 29 graden in Nijmegen stond opt bordje op Nijmegen CS (wie t gelooft mag t zeggen) Maar het was toch minstens 26 graden! Jemig wat was het warm dinsdag!