dinsdag 2 mei 2006

De tweede ronde

Ik geloof dat ik helemaal gek word...
Mijn kuur is nog geen week op en ik ben alweer ziek!
Deze ronde voelt ongeveer hetzelfde als in oktober. Sinds gisteravond begin ik weer overal pijn te krijgen. Vooralsnog zijn het mijn linker elleboog, mijn rechter schouder en mijn gehele romp. Jottem.

Vanmorgen toch maar weer, weliswaar met lood in mijn schoenen, contact gezocht met Utrecht. Naar mijn idee waren twee weken Tavanic net iets te kort en plakken we er gewoon nog twee weken aanvast...
-------------------------------------------------------------------------------------
"Dan moet ze maar wat meer in beweging komen." Aldus de longarts via de mond van de CF-verpleegkundige. ONTPLOF! Ik héb potverdorie de afgelopen weken bewogen, uren achter elkaar. In huis, buiten huis; overal heb ik het volledige pakket aan spiergroepen flink aan het werk gezet. En dat lukte ook prima, aangezien ik me dankzij de Tavanic weer fit voelde. Maar nu is de Tavanic uitgewerkt en ben ik wederom ziek. Ondanks of misschien wel dankzij al die beweging.

Volgens mijn longarts speelt er nu geen nieuwe infectie en is mijn huidige staat van onwel zijn nog een restverschijnsel van drie weken geleden. Het kwam er nog net niet zo uit, maar ik kreeg het gevoel dat mij werd verteld dat ik maar gewoon op moet houden met me aanstellen en er stevig de schouders onder moet zetten.
Nou, als het zou gaan dan deed ik dat heus wel! Alsof ik voor mijn plezier als een lusteloze lappenpop maar wat lig te liggen. Alsof ik me die rare lijfpijnen inbeeld.

Ik moet het maar goed in de gaten houden (ook al zo'n advies van lik-m'n-vestje) en als ik echt koorts ga krijgen maar weer contact opnemen. Zal ik zeker doen hoor.
Toch trek ik nu even mijn eigen plan. Morgenvroeg bel ik gewoon met de huisarts en dan bestel ik via hem nog wel een kuurtje. Ik heb het gevoel dat die twee weken Tavanic domweg te kort zijn geweest en er een extra stoot tegenaan moet worden gegooid. Na bijna 27 jaren durf ik te stellen dat ik mijn eigen lichaam dermate goed ken dat ik bijna zeker weet dat dit momenteel het beste voor me is. Daar kan geen longarts op afstand iets tegenin brengen. Maar het blijft lastig.

8 opmerkingen:

de Bruijne Kreeft zei

Hoi Ireneke, je hebt gelijk. De enige die je lichaam echt goed kent ben jij. Dus als jij denkt dat daar nog wel wat tavanic tegenaan in moet dan moet dat gewoon. Punt.

Toch opnieuw beterschap. En...schouders eronder voor zover dat lukt? :-P

Groetjes Jolanda

Tamara M. zei

Hmhm groot gelijk! Een CF-er stelt zich (haast) nooit aan! Welke dok heb je?

-x- Tamara

Vitamitje zei

Wat raar dat hij dat zegt! :S Ik krijg altijd te horen: Als het niet werkt, weer bellen en dan wordt het een opname... Wat een vage reactie, alsof je expres antibiotica wil slikken enzo en expres ziek bent... In ieder geval heel veel sterkte en dat die 2 weken extra wel helpen! Liefs

Anoniem zei

Jee irene, zo heb je ook niet echt vertrouwen in je arts he ,in denhaag moet je gewoon een longfunctie blazen en als deze slechter is dan normaal krijg je een kuurtje .
En als die na 2 weken niet heb geholpen krijg je meer antibiotica en af en toe een longfunctie om te kijken of je longen al wat opknappen.
Koorts heb ik als cfer haast niet omdat je al zo veel infecties heb is je lichaam t wel gewent en als je wel koorts krijgt dan is de ontsteking al zo groot dat je een kuur in t ziekenhuis moet.
En weer wat van je longen heb beschadigd ,wil je arts daar echt op wachten wat een eikel.
Je kent zelf je lichaam t best en ik zou zeggen beterschap en succes met de vervolg kuur.
groetjes manon

Irèneke's wereld zei

Wat lief, deze reacties! Dat doet me goed en geeft toch wat extra vertrouwen in mijn eigen handelswijze.

Kus,
Irène

Vitamitje zei

Ja, koorts krijgen, eetlust verliezen, gewicht verliezen, het is allemaal niet aan mij besteed als ik n ontsteking in mn longen krijg hoor (Dat is altijd wat ze vragen). Het enige wat er mis gaat bij mij, is dat ik gewoon veeeel meer moet hoesten, het benauwd heb en meer slijm ophoest, wat ook groener en taaier enzo is. Maar van de rest geen sprake...

laura zei

Lieve meid, heeeeel veel sterkte ermee! Ik vind dat je na al die jaren zekers je eigen lichaam wel het beste kent, doe waar jij jezelf het beste bij voelt!
Dikke kus Laura

Vitamitje zei

Hey, hoe is het nu met je? Helpt die 2e dosis tavanic nou n beetje? (Als je m hebt gekregen)
Liefs, Judith